Umeås Bästa STÅLBAD-beslut (som väntas): Stoppa NANNABAD (är 500 mkr bortkastade)! Gör CAMPUS SIMARENA med fria krafter och + halv miljard!

Umeås Bästa STÅLBAD-beslut (som väntas): Stoppa NANNABAD (är 500 mkr bortkastade)! Gör CAMPUS SIMARENA med fria krafter och + halv miljard! 

YTÖKNING UTAN ATT KOMMUNFULLMÄKTIGE INFORMERATS

I Expresseninsändare i fjol skrev jag om de illa planerade, riskfyllda och allt dyrare Nannabadplanerna, se nedan, och har varnat för de höga kostnaderna, nu t o m utan budget, men som skenar i takt med, senast, 50%-ig ytökning utan att kommunfullmäktige informerats eller beslutat om.

Nu besannas mina spådomar, då S-kommunalrådet Lennart Holmlund på sin blogg idag skriver om ett kommande STÅLBAD i Umeå ekonomiskt, bl a

…nu får heliga kor mjölkas ordentligt och inget kan undgå att hamna under luppen och nu behöver vi fundera över vad vi ska sälja av.

BALTICGRUPPEN BJÖD 150 MKR FÖR MIMER OCH NANNA

Och snabbast att få in stora pengar är att avbryta Nannabadplanerna och sälja denna, kanske umeås mest värdefulla, tomt. De som har bra minne vet att Balticgruppen bjöd 150 miljoner kr för både Mimer- och Nannakvarteren när stadsutvecklingsprojektet drogs igång, men utan att måsta bygga för bad/simning.

Det var nog en miss att inte kommunledningen tog sig en extra funderare då, Nannaläget var ju ingen förordat och låg längst ner i opinionsundersökningar.

MISS ATT INTE LÄRA AV HISTORIEN – AKTIVARIET SJÖNK

Miss var det också att inte lära av historien, se ledarrubriken i VK 2000 om Aktivariet, bad-vård-hotell-komplexet på kv Nanna, som senare sjönk eller "gick i graven" enl rubrikerna då. Det föll på att det gick inte att få driftsekonomi på badsatsningen.

Och nuvarande Nannabadplaner har inte ens gett någon kalkyl på kostnaderna, som också VD:n för det kommunala badbolget, Bertil Hammarstedt sa i VF/Folkbladet i fjol, och än inte redovisat.

Så stopp omgående av ett Nannabad minskar bara inte akuta ekonomiska problem utan ökar möjigheterna att få det bästa, och mest innovativa samt attraktiva för bad/simning, på universitetsområdet i en CAMPUS SIMARENA, med (se under nedan tre tidningsurklipp)

+ halv miljard kr i vinst på 50 år.

 

500 MILJONER KR RISKERAS             250 MILJONER KRONOR SPARAS

EGENTLIGEN EN HALV MILJARD KR I VINST GENOM DRIFT PÅ CAMPUS

Egentligen blir vinsten än större då en simarena på campus i samverkan med IKSU Sportcenter sparar på driften. Med 15 mkr/år i behov av kommunbidrag mot 25 för Nannabad, ger det på 50 år, 500 miljoner kr, en halv miljard!

FÖR DESSA PENGAR FÅS EN CAMPUS SIMARENA VID IKSU SPORTCENTER I EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG MILJÖ

SJÄLVKLART SKAPAD OCH UTVECKLAD MED BAD- OCH SIMINTRESSENTER SOM INTE SKETT FÖR NANNAANLÄGGNINGEN,

MEN GJORDES 1933, FÖR 80 (!) ÅR SEDAN NÄR DÅVARANDE UMEÅ SIMSÄLLSKAP, SEX ÅR GAMMALT, LANSERADE NYDALA SIMSTADION MED 50-METERSBASSÄNG I DÅVARANDE TAFLESJÖN, SE HÄRUNDER.

DÅ HAN HISTORIA OCH FRAMTID KNYTAS IHOP FÖR UMEÅS BÄSTA..

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.