Umeå Bästa bad-nyhetstips: Badbolagets Nannaplaner 2013 är ICKE-BESLUT och kan inte gälla då KF:s beslut är för badplanerna våren 2012!

Umeå Bästa bad-nyhetstips: Badbolagets Nannaplaner 2013 är ICKE-BESLUT och kan inte gälla då KF:s beslut är för badplanerna våren 2012!

Icke-beslutet beskrivs i slutet på denna långa blogg som har en viktig historia att redovisa hur bristande insyn och demokrati präglar Nannabadplanerna då Kommunfullmäktige (KF) inte fått veta om 50%-iga ythöjningar och därmed ökade kostnader, vilket gör att KF inte har godkänt dagens planer för ett Nannabad. 

ALLA PARTIER FICK INTE INFORMATION, EJ MP OCH EJ AP

När Umeå kommun tog över Nannabadprojektet från Lerstenen, m fl november 2011, ändrades skisserna som nedan, vilket innebar från 50×25:a och tio banor, till 50×21 och åtta banor samt från äventyrsdel på 1250 kvm till 200 kvm mindre, samt i båda fallen ingen separat djup/hopp-bassäng, Lerstenens t v och kommunens t h.

Under vintern/våren 2012 informerades politiska partier av bl a VD:n för blivande badbolaget, Bertil Hammarsted, (ej MP och AP av någon anledning, också odemokratiskt), samt Fritidsnämnden och simföreträdare. Sedan påstods till Näringslivs- och planeringsutskottet att alla informerade godtog kommunförslaget, det t h här ovan.

Och den 24/4 2012 beslutades av NP med följande:

Där var ärendebeskrivningen enligt nedan och handlingarna var ovan beskrivna kommunförslag, skiss t h.

Och det beslutet i KF 28/5 2012 såg ut som nedan

 

Och med följande innehåll där handlingarna är från NP 24/4 2012 och som gäller kommunförslaget från våren 2012.

DUBBELT DYR DRIFT MOT I BADUTREDNING FÖR LIKA INNEHÅLL/YTOR!

Beslutade projektering startade på hösten 2012 med kommunförslaget som underlag, i ärendebeskrivningen i NP 24/4, se ovan, som beräknade uppåt 25 mkr/år för kommundirften (ej kapitalkostnad, den tillkommer).

Det är dubbelt mot vad Badutredningen beräknade 2005/2006 och med lika innehåll och ytor. Investeringen påstods bli 400 mkr mot utredningenen 275 mkr.

MEN det är inte ovan "Förslag till nytt Badhus" från våren 2012, som nu är ute på anbud och ska till byggnadslovsprövning!! Det är ett helt annat, 50% större och P-huset ovanpå äventyrsdelen, inte bredvid som i det Kommunfullmäktige informerats om.

DET HÄNDE NÅGOT SOM FÅ POLITIKER FICK VETSKAP OM!

UMEÅ SS OCH ISBJÖRNARNA SA NEJ HÖSTEN 2012, KRÄVDE 50X25:A RESP EGEN DJUPBASSÄNG.

MED RISK FÖR TOTAL-NEJ OCH EN SKANDAL GAVS KLARTECKEN 

MED RISK FÖR TOTAL-NEJ TILL ETT NANNABAD OCH STOPP OCH EN SKANDAL GAVS KLARTECKEN MEN UTAN FORMELLA BESLUT MED PROTOKOLL OCH INFORMAITON TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE!

Jag fick veta detta och skrev därför nedan medborgarförslag om en kommunal folkomröstning för detta nya Nannabad som var på tvärs mot de politiska beslut som tagits tiidgare, bl a från badprospektet som var grunden till innehåll och storlek.

 

44/2012 2012-09-11 Urban Bengtson Kommunal folkomröstning för Nannabad på tvärs mot politiska beslut  

 

50 PROCENT STÖRRE UTAN ATT EKONOMIN REVIDERADES

I början på novemer 2012 kom badbolagets ej KF-godkända nya förslag, som hade 50×25:an och djupbassängen. På papperet lite större äventyrsdel, men pga 100 m badkorridor och felinräknad flexbassäng, lika liten som kommunförslaget och mindre än Lerstenens.

Allt annat växte så att det nu totalt är 50 % mer ytor, där gymmet nu är enskilt största delen, över 1500 kvm, så det känns mer som NANNAGYM MED 50:A OCH ÄVENTYRSBAD.

MEN EKONOMIN REVIDERADES EJ. MED 50%-IG ÖKNING GER DET 600 MKR, LIKSOM ATT DRIFTEN KAN VARA EN BIT ÖVER 30 MKR/ÅR!

VÄRRE I UTFORMNING – INSTÄNGT ÄVENTYRSBAD – SÄMRE ÖVERBLICK

MEN även värre i utformning med ett instängt äventyrsbad (helt emot ad som byggs annanstans) och genomgångar samt utsträckt med sämre överblick, stora brister och sämre än tidigare lösningar. Med P-huset ovanpå nu, den tredje varianten på fyra år (under och bredvid förut). Här fyra bilder där nackdelarna syns tydligt, även trafikproblemen.

 SAMT UTAN  FULLMÄKTIGEBESLUT PÅ DETTA SÄMRE, STÖRRE OCH DYRARE!!

Icke oväntat avslogs mitt medborgarförslag den 13/2 2013 av Kommunstyrelsen, fem (!) månader senare enligt nedan.

När jag fick besked om beslutet av en registrator på kommunen, bad jag få hjälp att få veta följande:

Men det står inte när och hur Kommunfullmäktige avgjorde ärendet, som beslutet anger. Så jag önskar att de som berett ärendet, ger mig besked här.



Kan du vidarebefordra detta till dessa berörda Lidgren-Heimersson och Gammelgård för ett svar därför?

INGET SVAR PÅ TVÅ MÅNADER!

Så gjordes, men inget svar. Jag skrev till registrator igen och det skickades påminnelse till de båda kommunjuristerna. Men fortfarande, nu två månader senare, inga svar!

OCH DET GÅR INTE ATT FÅ SVAR SOM HÅLLER, HELT ENKELT FÖR ATT DET INTE FINNS TAGNA BESLUT I KOMMUNFULLMÄKTIGE OM DET NANNAFÖRSLAG SOM NU ÄR UTE PÅ ANBUD.

I praktiken beslut som inte gäller, inte är beslutat och inte protokollfört. Enda som gäller är det som gällde vid NP-mötet den 24/4, se ovan under "Beslutsunderlag".

NYHETER FÖR MEDIA ATT GRANSKA NÄRMARE – ICKE-BESLUT!

Nog borde väl denna redogörelse vara nyheter, värt för medierna att granska närmare.

Att nuvarande badplaner med anbud, bygglov, mm grundas på ICKE-BESLUT och därmed inte kan vara giltiga!

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.