Umeås Bästa kan inte Fritidsnämnden ge idrotter med fördyringar pga ”Stålbad”. Öppnar för simning/gymmastik i eget SimGympaHus på campus!

Umeås Bästa kan inte Fritidsnämnden ge idrotter med fördyringar pga "Stålbad". Öppnar för simning/gymmastik i eget SimGympaHus på campus!

Nedan från Folkbladet i februari i år visar i klartext att fördyringar förväntas i driften för ett Nannabad. Det blir mer än 25 miljoner kr/år i driftskostnader som beräknades 2012. 50%-iga ytökningar ger säkert driftskostnadet på 30-35 mkr/år.

AVHÄNT SIG VINST MED GYM – REAJÄLA FÖRDYRINGAR I DRIFTEN

Troligen mer då Fritidsnämnden avhänt sig den del som kan ge vinst, ett gym som man nu vill lägga ut på privat entreprenör. Tidigare privata aktörers 22-25 mkr/år för en mindre anläggning och gymmet i samma regi som bad/simning, pekar också på rejäla fördyringar i driften för kommunen.

Och då de olika nämnderna i Umeå kommunal har ett "stålbad" framför sig och nu måsta nagelfara sina driftsbudgetar, finns inga möjligheter att få utökade ramar. Vilket behövs enligt Fritidsnämndens ordförande Lennart Arvidsson (V) för att "få en så trovädig kalkyl som möjligt." Därför stoppas Nannabad!

VÄRST FÖR NYA ANLÄGGNINGAR – SIMNING OCH GYMNASTIK

Värst är det då för planerade nya anläggningar som för simning och gymnastik. Så nu gäller det för särskilt simsportsfolket och gymnastikanhängarna att noga kräva skriftliga och bindande besked, på flera år, för att känna sig säkra ekonomiskt

Sådana löften ger dock inte Umeåpolitikerna med detta stålbadsräknande. Så säkrast är att simidrotterna och gymnastiken gör sina egna planeringar med egna önskelägen och egna kalkyler. 

SIM-GYMPA-HUS PÅ CAMPUS VID IKSU SPORTCENTER + HOTELL

Kanske då ihop i gemensam SIm-Gympa-Hus på campus vid IKSU Sportcenter för synergieffekter och utvecklingsmöjligheter som ger säkrare ekonomi och bättre för framtiden.

Som t ex ovan i Simarena med 50:a, djup- och undervisningsbassäng och ett Gymnastikens Hus. Plus Sporhotell med direktvägar under tak gör allt attraktivare för besök.

Och för intressenter i näringslvet att satsa på. Umeå kommun är också välkommen!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.