Umeås Sämsta!! Badpalats på Nanna i stadsutvecklingsprojekt blev badpladask EJ handel/kommers, nu en simkatastrof EJ SM-tävlingar + olyckor!

Umeås Sämsta!! Badpalats på kv Nanna i stadsutvecklingsprojekt blev badpladask EJ handel/kommers, nu en simkatastrof, EJ SM-tävlingar + olyckor!

UPPDATERING 20:41 om även en BADKATASTROF med badbolagets förslag samt mer för vuxna med gym och relax.

DET ÄR INTE BARA EN SIMKATASTROF MED INGA SM-TÄVLINGAR, VARKEN 50- ELLER 25-METERS,

DET ÄR OCKSÅ EN BADKATASTROF MED I PRAKTIKEN HALVA!! UTRYMMET (c:a 600 kvm) MOT LERSTENEN HADE 2011 OCH KOMMUNEN UNDERKÄNDE.

DVS KOMMUNBOLAGET VILL ÄN MINDRE FÖR ÄVENTYRSBADANDE ÄN DE PRIVATA AKTÖRERNA SOM REDAN DÅ VAR HÄLFTEN MOT SUNDSVALLS HIMLABADET OCH ÄN MINDRE MOT PARADISET I Ö-VIK SOM VÄXER (VILKET ALDRIG KAN SKE I ETT NANNABAD), MER OM DETTA I SENARE BLOGG.

Som också ska visa på att vuxenaktiviteter fått öka på de ungas beskostnad med större gym och nytt med relax.

SE ÄVEN PÅ www.umeabadhus.se, där finns skisserna som Umeås politiker vill bygga efter.

Nedan är från tidigare idag:

(Idag måste Umeås Bästa bytas ut med det Sämsta, då simkatastrofen nu är ett faktum med de redovisade simplanerna på kv Nanna, där de två utropstecknena står för inga SM/träningsläger och olycksriskerna med trafiken intill)

I kulturhuvudstadsansökan var ett Badpalats i ett stadsutvecklingsprojekt på kv Mimer och kv Nanna något som skulle attrahera 2014-juryn och bli dragplåster för umeborna. Av detta blev intet, som vi var många som förutsåg tidigt. Därav ett badpladask, mer P-adhus än badhus!

SIMKATASTROF RISKERAS AV SM-TÄVLINGS-OMÖJLIGHETER

Nu kan avslöjas den simkatastrof som riskeras av SM-tävlings-omöjligheter ur det lokalprogrammaterial som Fritidsnämnden tog ställning till för snart fyra månader sedan, strax före jul i fjol, den 18/12.

Bilden här nedan säger allt, här blir det inga SM, knappt några större tävlingar alls. Det finns ingen utemiljö som är nödvändig för att kunna ge simmarna frisk (inte det här heller) luft mellan, passen, ha uppvärmningsytor som inte finns kring bassängen. För runt omkring kvarteret är det trafik, trafik, trafik och trafik + P-hus-trafik.

INGA TRÄNINGSLÄGER I TRAFIKFARLIG UTEMILJÖ! TÄNKTE INTE PÅ DET!

Och det som skulle vara ekonomiskt och statusmässigt dragplåster, träningsläger, kan glömmas genast, man har inte det med en trafikfarlig miljö utanför! Tänkte inte på det, kanske badbolagsstyrelsen nu inser.

VILKA FÖRÄLDRAR SKICKAR BARN/UNGSOMAR I DESSA OLYCKSRISKER?

Vilken ansvarskännande förening och vilka föräldrar vill skicka barn/ungdomar hit på tävlingar med dessa livsfarligheter? Och finns det verkligen byggnadsledamöter i Umeå kommun som kan tänka sig att sju dagar i veckan året om, i alla väder, skicka sina barn/ungsom hit för att bada/simma med dessa olycksrisker?

TAR BADBOLAGETS STYRELSE PERSONLIGT ANSVAR FÖR OLYCKOR?

Och tänker badbolagets styrelse, på bilden fr v Lasse Jacobson, (V), (Anders Brodin, VK, ej politiker), Mattias Larsson (C), Anders Ågren (M) och Lennart Holmlund (S). Längts t h VD:n i badbolaget, Bertil Hammarsted, ta personligt ansvar för vad man beslutar om?

M-L RÖNNMARK, ENDA KVINNAN I FÖRSAMLINGEN AV 12 "MAN" STOR GRUPP!

Övriga i styrelsen med personligt ansvar för vad man nu beslutar om, i innehåll. risker, ekonomi, mm, är Peder Westerberg (FP), Christer Lindvall (S) och, enda kvinnan "i församlingen", Marie-Louise Rönnmark (S) (alla fyra revisisorer, ord/suppl är ocks män)

Ansvar för att både riskera tävlingar, som alla SM (beskrivs nedan) och barn/ungdomars, ja även oss vuxnas väl och ve för denna trafik-, miljö- och olycksfarliga placering av ett  BAD (läs på engelska) HUS?!

Svara gärna på era bloggar i VK.

KATASTROFEN ÄR BARA 750 LÄKTARPLATSER! INGA SM KAN DET BLI!

Så här såg en del av innehållet ut som Fritidsnämnden antog och nu badbolagets styrelse: Katastofen handlar om enbart 400 fasta + 350 på tillfälliga läktare, dvs max 750 platser. Inga SM kan det bli.

Följande är de krav Svenska simförbundet har för läktarplatser

50 m: SM/JSM  2000,  Sum-Sim 1500, Grand Prix 300 – 1000 

25 m: SM 1000, JSM 500, Sum-Sim 800

Sedan gäller också 300 – 500 för aktiva/tränare

Simkatastrofen SM-tävlingsmässigt är enkel att se. Inga 50:a-SM på långbana, det är helt klart. Så att Umeå aldrig kan få SM-veckan sommar med 30-tal andra sportgrenar, där simningen är en huvudidrott och nödvändig för att Riksidrottsförbundet ska ge en kommun SM-veckan.

ÄVEN KORTBANE-SM-TÄVLINGAR RISKERAS

Vad värre är, är att även kortbane-SM riskeras, för seniorer och för ungdomar Sum-Sim med behov av 1000 + 300 = 1300, respektive 800 + 300 = 1100. Junior-SM klaras teoretiskt men platser bakom 25:an bör inte godkännas.

Påståenden om att täcka över halva 50:an och ha flyytbar läktare där, när det är 25-meterstävlingar, håller inte (stor spännvidd och stora säkerhetskrav för svårar) och finns inte garanterat, varken bygg- eller kostnadsmässigt, samt stör i kommunikationerna vid bassängen.

I skisserna nedan är t v kommunförslaget (K) vid projketeringsanbuden och t h badbolagets (B) nuvarande förslag. K har 1500 läktarplatser, 1000 fasta ovanpå omkl. (det vita), och vid tävlings-25:an, och 500 tillfälliga över äventyrsdelen.

Nuvarande förslag (B), t h. har 750 platser utspridda  på fyra ställen, vid tävling- 25-delen, vid 22,5-delen (bryggan tar 1,5 m), på andra sidan och en våning upp, logistiskt inte bra.

Noteras kan att i badbolagsförslaget är merparten av publiken bakom tävlings-25:an, medan tvärtom för kommunförslaget. Så sämre nu.

Lägg därtill inga lämpliga utemiljöer bland trafik och avgaser, så förhindras än mer SM-möjlighet då andra SM-sökande orter har detta (alla har utom för ett Nannabad).

MER UTRYMME I UMEÅ SIMHALL 1970 ÄN I BADBOLAGSBAD 2013!

Jämför också med idag i Umeå simhall från 1970. Där ges mer utrymme för publik än vad Umeås badbolag vill ge, nu över 40 år senare. Även med utrymme bakom läktaren. Och rejält med utemiljö och trafikskyddad sådan vid grusplanen och upp mot Gammliaskogen.
 
Här är bilder från Umeås senaste Junior-SM 2006. Det var det 15:e SM:et av olika slag (juniorer, ungdomar,masters-veteraner, handikapp och yrkes) åren 1972 – 2006, främst i Sverige. Det 2006 kan nu ha varit det sista i Umeå!

Så nu riskeras kanske alla slags SM, på lång (50 m) och kort (25 m) bana, dvs helt emot vad som skrevs i Badprospektet 2009 under

3.6.2: "…. i övrigt uppfylla Svenska Simförbundets krav på en tävlingsanläggning".
 
OACCEPTABELT ATT FRITIDSNÄMNDENS POLITIKER GODKÄNT DETTA!

Och detta har Fritidsnämndens politiker och Umeå Fritids ledning godkänt. Detta är OACCEPTABELT, att de som ansvarar för simningen i kommunen, så tydligt inte verkar förstå vad som krävs för en SM-godkänd anläggning. Eller vill man inte ha högsta svenska nivå på nya simbassänger.

Eller är man så styrd från kommunledningen att man tvingas lyda och anpassa sig. Vilket då enl katten på råttan…går ut över simklubbarna och ytterst barn/ungdomar som vill satsa på simning i Umeå.

VARFÖR VILL UMEÅ KOMMUN – POLITIK/BYRÅKRATI – SIMSPORTEN SÅ ILLA?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.