Umeås Sämsta: Nannabad ändrats utan formella beslut! Badpalats i 2014-ansökan – Badpladask 2013 i halverat äventyrsbad! Simskandal: Inga SM!

Umeås Sämsta: Nannabad ändrats utan formella beslut! Badpalats i 2014-ansökan – Badpladask 2013 i halverat äventyrsbad! Simskandal: Inga SM!

Nyfikenhet och passion

Medskapandets konst

Vi känner stor glädje och djup tacksamhet för att så många redan har engagerat sig och medskapat till att Umeå ska bli Europas kulturhuvudstad 2014. Nu fortsätter vi utvecklingen av ”The Culturized City/Region” med nyfikenhet, passion och i nära samverkan med våra medborgare och partners i Umeåregionen, norra Sverige, Europa och världen.


 Badpalats med centrumskapande nya mötesplatser

Ett nytt badhus med 50-metersbassäng, äventyrsbad, spa och mötes- lokaler samt t ex hotell och restauranger kommer att uppföras i centrum.

Ett omfattande stadsutvecklingsprojekt i två hela kvarter inkluderande ett nytt äventyrsbad, 50-meters tävlingsbassäng, hotell och handel är under utveckling. Projektet sker i ett partnerskap med näringslivet som genomför och äger de planerade kvarteren. Projektet ska stå klart årsskiftet 2012/2013. 

BAD HUS SOM BLIVIT BADPLADASK

Med arkitektförslag från de privata aktörerna, lite liknade ett badpalats, och nu det BAD HUS därunder som nu gäller, visar detta det Badpladask rubriken i bloggen har.

INGA BYGGLOVSHANDLINGAR, TRAFIKUTREDNINGAR OCH KALKYLER!

Klart årsskiftet 2012/2013 sa kulturhuvudstadsansökan, men än finns inte bygglovshandlingar klara, inga trafikutredningar, inga kalkyler för driften av Fritidsnämnden och kaoset för P-platser under 2014-året är ej löst.

OCH ABSOLUT INTE i nära samverkan med våra medborgare,

dvs inget medskapande, utan dikterande villkor och politiska hot mot simsporterna med inget nytt om inte Nannabad, fullständigt förkastligt etiskt och illa gjort för att vilja vara kulturhuvudstad.

ÄNDRINGAR UTAN FORMELLA BESLUT i KF!

Inga formella beslut för alla ändringar i innehåll, ytor och driftsvillkor (från privat till kommunalt) och i Kommunfullmäktige som Umeå badbolags bolagsordning kräver.

INGA 50:A-SM KLARAS, kanske EJ HELLER I 25:A

Inga SM i 50:a klaras, ej heller i 25:a pga läktarproblem.med läktare som skymmer läktare (!), se ovan. Dvs brott mot badprospekt om SM-krav och 2014-ansökan, även här utan formella beslut protokollfört och behandlat av Fritidsnämnden. 

ÄVENTYRSBADET HALVERAT (1/4 MOT BADUTREDNINGEN)

Äventyrsbadet halverats  från c:a 1250 kvm i de privata aktörernas förslag till nu drygt 600 kvm i praktiken, se nedan åskådliga illustration. Lerstenens, m fl ritning överträffar badbolagets med råge!

HÄLFTEN AV LERSTENENS OCH GYMYTOR FEM-dubblats!

Tillkommer rum på lite över 100 kvm med vattenrutschar. Men genomgångsytor ger bara användbara drygt 600 kvm, hälften av Lerstenens, som då var hälften av Badutredningens 2005/2006. Bl a beroende på att gymytorna från då FEM-dubblats, från 300 i Badutredningen till över 1500 nu, utan formella beslut här heller!

Förändringarna anges på badbolagets hemsida. 965 kvm är badbolagets siffra, dvs mindre än Lerstenens 1250, bevisligen. Men då ingår korridorytor till bassängerna och kan ej medräknas, så det blir som skisserna ovan visar och dryga 600 kvm.

SIFFROR STÄMMER INTE – VILSEFÖR – TIMEOUT

Notera också en felaktig siffra på 694 kvm som inte stämmer med de 1069 som finns på hemsidan (förslaget som Umeå kommun tog fram när man minskade från Lerstenens).

Så nu vilseförs detta utåt, även till de som ska ge anbud, vilket också ger anledning till timeout av denna, verkar det, alltför snabba hantering med sådana här uppenbara brister.

YTÖKNING PÅ 36% (GYM + 50%) UTAN FORMELLT BESLUT I KOMMUNFULLMÄKTIGE TROTS KRAV I BOLAGSORDNING

Se här ovan ytökningen på 2943 kvm, 36 %, som liksom ovan minskning av äventyrsbadet, ökning av gym med 50 % (till över 1500 kvm),

som liksom att Fritidsnämnden ska sköta driften från tidigare i Badprospektet beslutade privata badentreprenörer,

inte finns formellt beslutade av badbolagsstyrelsen för Kommunfullmäktige som bolagsordningens anger i § 5, se nedan, ska bestämma, dvs ändringarna ovan är både principiellt och av större vikt, dubbla skäl således.

BADPLADASK ÄR BARA FÖRNAMNET – BADKAOS OCH SIMSKANDAL EFTERNAMNET!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.