Umeås Bästa badmiljöer SKA ha fönster och dagsljus, som krävs för HUNDDAGIS, men INTE finns för Nanna-äventyrsbad.

Umeås Bästa badmiljöer SKA ha fönster och dagsljus, som krävs för HUNDDAGIS, men INTE finns för Nanna-äventyrsbad.

Dagens Nyheter rapporterade tidigare i år om Jordruksverkets nya krav på de som tar hand om andras hundar, hunddagis allmän kallat. Så här har det beskrivits på nätet.

Hundar behöver ha fönster för att må bra. Nya regler säger att hunddagis som inte kan erbjuda dagsljus i sina lokaler måste stänga sin verksamhet. Nu riskerar hundratals hundar i Stockholm att lämnas ensamma hemma utan tillsyn medan ägarna är på jobbet.

VERKSAMHETSRUM SKA HA FÖNSTER UT – GÄLLER FÖR UMEÅS DAGIS

I mitt arbete kring förskolemiljöer är motsvarande rekommendationer att verksamhetsrum ska ha fönster ut och i stället kan logistikutrymmen, omklädning, mm samt förråd ligga mitt i en byggnad.

Sådana vllkor gäller också i Umeå kommuns funktionsprogram för förskolan. Men för bad/simning finns inga sagda/skrivna verkar det som. För Nannabadplanerna när Umeås badbolag ansvarar har nämlige gjort det som förbjuds för hundar, lagt äventyrsbadet instängt utan fönster ut.

Se här förstorat äventyrsbad, omgivet dessutom av kommunikationer mellan omklädning och bassänger, med korridorer och mellan barnbad och vattenaktiviteterna. 

HAR FRITIDSNÄMNDEN/UMEÅ FRITID GRANSKAT RITNINGARNA?

Att detta föreslås är illa gjort. Men värre än ändå att Umeå kommun och badbolag inte verkar ha någon riktig, eller ens?, ritningsgranskning. Har Fritidsnämnden/Umeå Fritid studerat och granskat ritningarna?

Finns utlåtande fråm fackliga organisationer, skyddssida, o dyl? Detta har jag i e-brev nu frågat Fritidsnämndens ordförande/vice ordförande och fritidschef.

BADHUSBOLAGET HAR INSTÄNGT ÄVENTYRSBAD – INTE LERSTENENS

Här nedan är den ritning som finns på Umeå Badhus AB:s hemsida och som än tydligare visar hur instängt äventyrsbadet är. Som inte Lerstenen hade och som Umeåpolitikerna avbröt samarbetet med. Se under badbolagsritningen.

Även kommuförslaget som kom efter Lerstenens och var i projekteringsupphandlingen och i Badutredningens olika förslag för alt. lägen, hade äventyrsbadet med fönster, det som nu HUNDDAGIS krävs på, men inte för Nannabadplaner i Umeå i halvmiljardklassen!

AVSLÖJANDE SOM SÄNKER NANNABADPLANER I DJUPET!

Detta ska väl räcka till underkännande inför byggnadslovsprövning?! Eller behövs fler och större brister för att få en förståelse för vad bad- och simanläggningar kräver? Och i morgon kommet avslöjande som måste sänka dessa Nannabadplaner i djupet.

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Andreas

    Förstår inte hur du orkar driva denna kamp dag utomhus dag in. Det får ju vara nån måtta. Det är väl bättre att det åtminstone blir ett badhus, oavsett med eller utan fönster. Alla kritiker och tyckare har ju sett till att en av Sveriges största städer fortfarande saknar ett riktigt badhus. Jag vill inte måsta åka med min son till Övik varje gång det ska badas. Han hinner ju bli vuxen innan det finns ett bad.

  2. Urban Bengtson

    Det jag, och många med mig, inte förstår är hur Umeå kommun nu med ett badbolag vill driva igenom ett Nannabad, som är klart sämre än vad de privata aktörerna Lerstenen föreslog.

    Varför inser inte en liten grupp politiker högst upp det 90-95% av allmänheten i Umeå vill, stoppa Nannabadplanerna (finns undersökningar tidigare på det och säkert är det närmare 100 procent emot nu).

    Det är också svårt att förstå varför Umeås badare/simmare och besökare ska få sämre innehåll, för få toaletter, få duschar, cykel-P, inga möjligheter till SM-tävlingar och ett äventyrsbad som minskat för varje ritning och nu är nere på c:a 700 kvm (mot i Sundsvalls nya 2 500 kvm).

    Det är detta dåliga och allt sämre på en tomt som ger trafikrisker och som Umeå kommun inte vill utreda, samt allmänhetens växande stöd, som ger mig styrka att debattera.

    Jag tycker det är viktigt att vi får ut bättre för skattepengarna, inte sämre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.