Umeås Bästa kreativa miljö: IKSU med mångfalden folk i aktiviteter och slumpens möten, igår med badproffs från Norge för simidéer.

Umeås Bästa kreativa miljö: IKSU med mångfalden folk i aktiviteter och slumpens möten, igår med badproffs från Norge för simidéer.

SEX GÅNGER BÄTTRE MED CAMPUS MOT NANNA

Tidigare blogg om utvärdering som ger simarena på campus vid IKSU 33 – 4 mot nu planerat Nannabad, ökar skillnaden med nytt kriterium, KREATIV MILJÖ. 3 (högsta siffra) mot 1 (få studenter i centrum drar ner från en 2:a), ger 36 – 5, eller sex gånger bättre för campus/IKSU-läge!

Det är just de slumpmässiga mötena på IKSU som kan bli så kreativa och leda till nya utvecklingar, av det man arbetar med, har som hobby eller plötsligt kan ledas in på. För mig blev det alla tre dessa saker igår när jag var och simmande vid 11-tiden i IKSU:s simhall.

Jag gick in till lilla bassängen för att springa i det varma vattnet där. Så mötte jag tre personer, där en IKSU-personal kände igen mig och presenterade mig som simengagerad för två andra kvinnor från ett företag som arbetar med bassänger och teknik.

MEDHÅLL AV BADPROFFS SÖDERIFRÅN

Så jag berättade om Nannabadplaneringens illa läge och fick medhåll av badproffsen söderifrån. Och när de fick veta ett äventyrsbad instängt utan fönster ut och genomgångsrum mellan omklädning och bassänger skakade de på huvudet.

Nöjdare miner kom när jag informerade om mina simkanalidéer som de tyckte lät spännande och påminde om de lazy river-kanaler som finns i vattenland. Jag fick också goda råd om detaljer för simkanalen. Glada och positiva reaktioner kom för min senaste simidé, äventyrssim (se blogg nyiigen).

NORGE SATSAR PÅ NYA SIMHALLAR – NYA KONTAKTER

Med visitkort från ett av badproffsen, verksam i Norge där man nu ska satsa mer på nya simhallar, kan nu detta IKSU-kreativa-slumpmöte leda till nya kontakter, engagemang och affärer så småningom, ifall man omvandlar slumpen till en genomtänkt planering.

Vilket då blir tvärtemot det slumpartade mötet och det ogenomtänkta Umeås politiska gruppledare hade för snart 6 1/2 år sedan och informellt beslöt om Nannabad för att ingen förordade det som det bästa, en del hade som sämsta och som man blev enig om!

Nu ses resultatet, senast med för få toaletter, få duschar (10 på herr resp dam, att jämföra med när vi Jalles TC:s löpare byter om i gympahuset på Tegs centralskola och fem löpare har tillgång till varsin dusch!), och nu för liten och outredd cykelparkering.

AVSLÖJANDE SOM SÄNKER NANNABADSKUTAN!

OCH i morgon kommer ett avslöjande rörande äventyrsbadet som inte kan annat än att, äntligen, sänka denna Nannabadskuta så att den "går i graven" som var rubriken i VK när förra badsastsningen på kv Nanna, bad-vård-hotellkomplexet Aktivariet sjönk 2001 pga omöjligt ekonomiskt att driva.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.