Umeås Bästa badjämförelse av samma arkitekter. Angered bäst, fönster och direktgång. Umeå sämst, instängt utan fönster och genomgångar.

Umeås Bästa badjämförelse av samma arkitekter. Angered bäst, fönster och direktgång. Umeå sämst, instängt utan fönster och genomgångar. 

(Instängdhet som ger inga direkta nödutgångar för äventyrsdelen i Nannabad, se tidigare blogg idag, och förklaras till en del i denna blogg med ritningar.)

                                            TILL/FRÅN 50X25-M-BASSÄNGEN

Nedan ritning är för Nannabad och den därunder är för Angeredsbad utanför Göteborg som nyiigen blev klart. Det är samma arkitektfirma i båda.

MEN väsensskillnader. Angered redig – Nananbad oredig 

Angereds simhall har klar och redig disposition av rum och kommunikationer. Äventyrsbad, 25×25:a och multibassäng, nerifrån och upp på ena sidan av byggnaden. Fönster ut som självklart och UTEMILJÖ.

Nannabad är oredigt med olika bassänger utsplittrade med kommunikationssvårigheter som följd liksom sämre arbetsmiljö samt med äventyrsbad instängt utan fönster och utan direkt nödutgång, INGEN utemiljö!

 

Angeredssimhallen har omklädning i mitten av byggnaden som t h har ishall mm och som ger energivinster, dvs är ett miljöbygge och samordning med olika idrotter.

Nannabad är ensamt och skulle "samverka" med kommers och nöje, vilket ju sprack som vi var många som förutsåg.

ANGERED TÄVLADE OM DET BÄSTA – NANNABAD BLEV DET SÄMSTA

I Angeredsplaneringen hade man en tävling och gruppen som vann heter Higabgruppen där arkitektfirman ingår. DVS det gällde att få fram det BÄSTA.

För Nannabad i Umeå fick inga BÄSTA-alternativ röstas om, utan politikerna valde läge som ingen förordat, dvs mer ett SÄMSTA-alt.

FÖR ANGERED GAVS TID – FÖR NANNABAD VAR DET TIDSPRESS

För Angered hade arkitekter god tid på sig och tävlan gjorde att man ansträngde sig extra.

För Nannabad har samma arkitektfirma fått uppdraget sent och haft tidspress med många brister som nu visas, toaletter, duschar, bastu, skåp och nödutgångsproblem.

Med tvingande P-hus ovanpå samt tidsstress, ingen öppenhet mot allmänheten med ny detaljplan utan 1948 års, samt en Fritidsnämnd som inte fått vara med och styra från början (var ju ett näringslivsbeslut i grunden), är det svårt för arkitekter att åstadkomma något bra.

SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA – UMEÅ FÖRLORAR/VILL MINDRE

Som man bäddar får man ligga som det heter. Inte något för Umeå Vinner eller VILL MER, här är det förlorarstämpel som nu gäller, och VILL MINDRE för allmänhet och simsporter. 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.