Umeå Sämsta för Umeå SS i Nannabad: Få simskåp, inga SM – för få läktarplatser, publiklogistikproblem, simentré-bussgata, trafikfaror, etc!

Umeå Sämsta för Umeå SS i Nannabad: Få simskåp, inga SM – för få läktarplatser, publiklogistikproblem, simentré-bussgata, trafikfaror, etc!

Umeås Bästa… inte det sämsta är mottot på min blogg. Men ofta är det mest det "sämsta" som måste beskrivas. Och för simsporten, här framför allt Umeå SS som största simklubb idag, riskerar ett Nannabad ge det sämsta för att locka simintresserade pga trafikrisker som varken badbolaget eller kommunen verkar vilja utreda och ha lösningar på.

INSE FARORNA OCH FÖRÄLDRAR SOM OROAR SIG

Det räcker med dessa bilder för att inse farorna och få föräldrar att oroa sig för sina barn som går, cyklar eller åker buss till träningen. Inga säkra cykelvägar finns och inga trygga gångvägar från bussarna.

Så det blir till att skjutsa barn/ungdomar än mer än idag till Umeå simhall. Och ännu mer under vinterhalvåret med kyla, mörker och snö. Men var få man stanna då? Det finns inte angivet för stopplatser och stanna får man inte vid P-husets in-ut-fart.

VAR FÅR MAN STANNA? FAROR FÖR SIMMARE OCH PASSERANDE!

Och inte på bussgatan-Skolgatan där en simentré är förlagd. Se nedan figur. Simentrén med många cyklar förstärker farorna, inte bara för simmare/ledare som ska till bassängen, utan även alla andra som passerar på trottoaren och idag har få barn/ungdomar där, då alla skolor i centrum försvunnit.

Men också invändigt är logistiken emot simningens bästa. I omklädning finns 26 skåp för vardera pojkar/flickor.

SKJUTSAR SAMORDNAS OCH TRÄNARTILLGÅNG UNDERLÄTTAS

Med tre grupper samtidigt (är ju bra då skjutsar kan samordnas och tränartillång underlätts i st f utspridda tider) om 20, dvs 10 + 10 vid jämn könsfördelning,

blir det 60 skåp som behövs under halvtimmen före-efter då (de som kommer en kvart före och de som är kvar en kvart efter det klockslag grupperna byts, troligen längre tid).

26 SKÅP FÖR 60! VEM RÄKNAR SÅ ILLA? DRA NER PÅ VERKSAMHETEN?

26 skåp för 60!, vem räknar så illa (än värre med tränare som vill ha skåp)? Det betyder att simklubbarna (det kan vara fler än Umeå SS dessutom) måste minska grupperna, sprida ut tiderna med problem och fördyringar, eller dra ner på verksamheten, som ju skulle bli mer vid en 50×25:a.

Eller får man dela upp och en del byter om i stora omklädningen så att simmare sprids ut och ger nya logistikproblem och bortkastade pengar med föreningsentrén. Räcker skåpen där då de delas med alla äventyrsbadande som kan bli många periodvis?

HUR HAR FRTIDSNÄMNDEN/UMEÅ FRITID TÄNKT HÄR?

Hur har badbolaget tänkt här i kontakter med konsulterna? Hur har Fritidsnämnden/Umeå Fritid bedömt detta, särskilt nu när man ska ta över driften? Har kommunansvariga ens tänkt här? Eller räknar med att föräldrar i simklubbarnas styrelser ska vara ritningsgranskare?

ELLER ÄR DET SÅ ILLA ATT MAN INTE FÖRSTÅR NEDAN RITNING?

OCH UNDER DENNA ÄR ÄN FLER PROBLEM MAN MISSAT SOM GÖR DET SÄMRE FÖR SIMNINGEN.

RUNT 50X25:A FINNS KNAPPT NÅGRA PUBLIKPLATSER. DE FLESTA FASTA ÄR EN HALV ELLER EN HEL VÅNING UPP OCH PÅ SJU (!) OLIKA STÄLLEN.

FÖRUTOM PROBLEM ATT TA SIG TILL OCH FRÅN TÄVLINGSBASSÄNGEN MISSAS GEMENSKAPEN MED, VANLIGTVIS, LÄKTARPLATSER SAMLAT, SE NEDAN I KOMMUNFÖRSLAGET INNAN BADBOLAGET TOG ÖVER.

INGA SM, 50:A/25:A – MEN I KOMMUNFÖRSLAGET DE FLESTA SM

OCH MED FÖR LITE LÄKTARE, UNDER SM-KRAV SÅ BLIR DET INGA SM VARKEN I 50:A ELLER 25:A. MEN I KOMMUNFÖRSLAGET HADE DE FLESTA KLARATS! SE T V HÄR DÄR DET ÄR FASTA LÄKTARE ÖVER OMKL. MM (VITA FÄLTEN I MITTEN).

SE OCKSÅ HUR FÖREDÖMLIGT OMKL. LIGGER NÄRA TILL OCH INGA STÖRANDE GENOMGÅNGAR I ÄVENTYRSDELEN, SOM F Ö ÄR STÖRRE OCH SMARTARE UTFORMAT ÄN BADBOLAGET NANNABAD NU.

SÅ SÄMRE FÖR BÅDA BADARE OCH SIMMARE I DETTA SÄMSTA FÖRLSAG AV ALLA UNDER SEX ÅR AV PLANERING! 

VARFÖR? JA, DETTA SKA JAG ÅTERKOMMA I BLOGGAR FRAMÖVER.

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. pelle

    ge upp nån gång ,detta bråk du fjantar på med börjar bli patetiskt,du är ju pensionär ,ta o ljut av livet innan det är försent,du kommer inte att få nån medalj pga av detta bråk ,vi vuxna tycker du är patetiskt,och hur många olyckor har det varit på vasaplan dom senaste 20 åren det är ju inte så att det är 90 km där,desutom har jag barn men man har ett öga på dom när man är på vasaplan eller utomhus,det tror jag dom flesta föräldrar har,och hur stor läktare hade du tänkt dig ,ett sm i simning är nog inte så att det kommer att vara publikrusning dit ,du får väll vara glad att du får ett nytt simhus ,då du kan gå dit o plaska o åka ner på en rutchbana med alla 6 åriga barn

  2. Urban Bengtson

    Varför fortsätter Umeås kommunledning att år efter år, med ständiga ändringar och försämringar, se nu för få toaletter och duschar, och för simsporten för få skåp, att fortsätta en planering allt fler Umeåbor ogillar och inte vill betala en halvmiljard kr till när det, genom att studera, andra städers nya bad, går att få bättre och mer ekonomiskt?

    Om Vasaplan så tillkommer med ett Nannabad 1000-tals barn/ungdomar varje vecka strömmande över bussgatorna, kanske också med två lärare och 20-25 ivriga 9-10-åringar över Vasaplan. Tyvärr, det ger fler olyckor, vilket inte blir i andra lägen med busshållplats intill badhuset/simhallen.

    Och tänk på att en ny anläggning ska stå i 40-50 år med än mer bussar in i stan liksom fler bilar runt kv Nanna genom fler P-hus-platser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.