Umeås Sämsta politikplanering: Nannabad, ogillad av byråkrati som tiger utåt pga maktutövning och blivit prestige-”kramp” mot mig.

Umeås Sämsta politikplanering: Nannabad, ogillad av byråkrati som tiger utåt pga maktutövning och blivit prestige-"kramp" mot mig.

För inom kommunen är det utanför mötesrummen ogillande av Nannabad. särskilt om trafiken och risker för barn. Och där är man emot liksom politiker i nedan rubrik från december 2011 när badplanerna diskuterades i kommunfullmäktige.

MINDRE ÄVENTYRSBAD ÄN MINDRE – POLITIKERNA TIGER (LIDER?)

Det var efter interpellation från KD:s gruppledare Veronica Kerr, som oroades över minskat äventyrsbad från det  privata aktörerna hade. Hon lovades större från politiskt håll. MEN det blev än mindre i kommunförslaget och än mindre i badbolagets nu.

MEN nu tiger KD-ledaren liksom alla andra politiker, kanske tiger och lider under en maktutöövning som även får byråkratin tyst. 

MEN yttrar sig privat!

En högre ansvarig byråkrat i julhandeln 2011, när vi möttes, sa att man håller med mig, "men det säger jag som privatperson", förklarade byråkraten.

TIGER UTÅT – MEN BERÄTTAR INTERNT

Det finns fler i kommunen som tiger utåt, men berättar internt samma sak. Om umeborna i så hög utsträckning anser att Nannaläget är så fel, är även förvaltningspersonal i Umeå kommun också ett snitt av detta Umeåmotstånd.

Kanske t o m stadsdirektör Mikael Öhlund också är emot i sin personliga uppfatttning.

Detta går att ana i nedan e-postsvar jag fick på fråga om MÖ liksom parkansvariga Carl Arnö kan bestämma timeout i badplanerns tills 2014-året är över, för att undvika befarat trafikkaos med badbyggande och förlorade centrum-P-platser under kulturhuvudstadsåret.

Hej !

Frågan ligger på det politiska planet och jag har som tjänsteman inte någon möjlighet att påverka inriktningen på beslutet.

Min uppgift är att verkställa fattade beslut.

Hälsningar

Mikael Öhlund

 

POLITIKEN BESLUTAT EFTER REKOMMENDATION

 

Och när jag frågade varför Arnö som tjänsteman kunde besluta om timeout blev svaraet från stadsdirektören,

 

Men det är nog politiken som beslutat efter hans rekommendation skulle jag tro./MÖ

 

Vilket innebär att ansvariga tjänstemän som är måna om att inte skapa värre trafikkaos kring Nannakvarteret än vad parkbyggande gör mot trafiken vid kajen, ska dessa kunna rekommendera politiken 2014-paus för bad- och simplaner. Om de vågar!

MAKTUTÖVNINGEN HÅRDARE KRING NANNABAD

 

MEN, prestigen och maktutövningen är så mycket hårdare kring ett Nannabad och medialt känsligare att där är det svårare för kommunbyråkratin att våga säga sin uppfattning. 

 

Man kan då riskera ställning i sitt arbete. S-kommunalrådet Lennart Holmlunds "attack" (VK:s rubrik) på mig på bloggen nyligen som "arbetslös badexpert", förskräcker nog.

 

STÖR KOMMUNENS "RITNINGAR", särskilt socialdemokratins

 

Om hur det är att bli både anonymiserad och uthängd på blogg, återkommer jag till, och annat genom åren för kritik och idéer som "stör" kommunens "ritningar", särskilt socialdemokratins.

 

OCH, kan vara det som hindrar kommunledningen att tänka om för Nannabadplanerna, t o m hindrar att "rädda" 2014-året mot trafikkaos och P-problem med ett uppehåll i dessa  planer.

 

KAMP MOT EN PERSON – LÅSER PRESTIGEN I KRAMP

 

Så illa att det är för Umeå kommun en kamp MOT en person, övertecknad, som låser prestigen i en kramp.

 

Medan för mig är det en "kamp" FÖR en sakfråga och som de flesta Umeåbor håller med om.

 

Samtidigt förvärras "kommunkrampen" med den kamp man har mot mig om upphovsrätt för en dagismodell. Som fick denna rubrik i VF/Folkbladet i fjol efter en muntlig förberedelse.

 

SLIPPA SE IDÉER SOM KAN VARA BÄTTRE

 

Och genom att "slippa mig" hoppas kanske kommunledningen att man man slipper kritik mot Nannabadplanerna och kan genomföra dessa. Eller man genomför planerna för att slippa kritik och slippa se andra idéer som kan vara bättre.

 

Om detta och mer därtill, se och läs mer i morgondagens blogg om Umeås Bästa,.. inte det sämsta.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.