Umeås Sämsta företagsbemötande gynnar inte Umeås utveckling och näringsliv, varken om anonym Mr x eller förvaltningars vägran att svara.

 Umeås Sämsta företagsbemötande gynnar inte Umeås utveckling och näringsliv, varken om anonym Mr x eller förvaltningars vägran att svara.

I tidigare blogg idag beskrevs hur S-kommunalrådet Lennart Holmlund genom åren anonymiserat mig, som person och företagare med "Mr x", "samma person" och nyligen "arbetslös badexpert (den främsta f ö).

VERKLIGHETSFÖRFALSKNING SOM NÄRINGSLIVSPOLITIKER VET SANNINGEN OM

Detta är inte kul (understatement) och än mer illa är påstående om "skicka fakturor till kommunen som inte är beställda" (se nedan ur Holmlundblogg 7/2 2007).

Detta är en verklighetsförfalskning som näringslivspolitiker i Umeå kommun fått veta sanningen om och försökt hitta en lösning på.

"FRILANSMATERIAL" OCH KONKLUDENT HANDLANDE

Kort rör det sig om en egenframtagen utredning om förskoleytor som blev för stora. Kommunen visste inte ökningen, varför man tacksamt använde resultatet och sparade pengar och som jag rekommenderade då För- och grundskolenämden att göra, 2003.

Förenklat, det var som att erbjuda media ett frilansmaterial, inte beställt, men tacksamt tar emot och publicerar, och betalar. På juriststråk konkludent handlade, parterna är överens om vad som frågan innebär.

UMEÅ KOMMUN SPARAT STORA PENGAR PÅ MITT AVSLÖJANDE OM ÖVERYTOR

Och under 10 åren därefter har Umeå kommun varje år sparat stora pengar på mitt avslöjande om överytor, man "köpte", men inte vill betala något för.

Där numera centergruppledaren i Umeå, Mattias Larsson, 2005 berättade om hur Holmlund kopplar ihop den osant beskrivna dagishistorien med bad- och simplaneringen.

SÅ ILLA ATT S-MOTSTÅND GRUNDORSAK ATT INTE ÄNDRA NANNABADPLANER

DVS, det kan vara så ILLA, att Holmlunds och Socialdemokratins uppfattning av mig som företagare och person, nu är grundorsaken till S-motståndet till att våga ändra sig om de allt omöjligare Nannabadplanerna, från för få toaletter/duschar till ingen direkt och säker nödutgång för äventyrsbadarna.

I övrigt talar nedan för sig om kommunens bemötande av mig som företagare. Så förklaringar (orimliga enl min mening) finns till rubriken i nedersta bilden från VF/Folkbladet.

INGA SVAR FRÅN SAMHÄLLSBYGGNADSDIREKTÖR PGA PROCESS

Notera att samhällsbyggnadsdirektör Margareta Alfredssons nej till att svara på fråga, handlar om vad som gäller för en relationsritning i Umeå kommun. Medan underordnade tjänstemän svarat liksom inom arkitektbranschen så har jag svar.

Men när jag vill stämma av detta med högsta förvaltningschefen för ritningar, då förvägras jag svar. Om någon annan frågar om relationsritningar, vad gäller då?

ALLIANSPARTIER, STÖDJER NI DETTA KOMMUNSÄTT?

Så därför nu en fråga till Allianspartierna: Stödjer ni detta S- och kommunsätt att möta sertösa företagarinitiativ och frågor? Svara gärna på era bloggar.

 
 
Tack för ditt mail. 

Den fråga du ställer tangerar de frågeställningar som skall behandlas i den rättsprocess du driver mot Umeå kommun och kommer därför inte att besvaras annat än under den processen eller så länge processen pågår.

Margaretha Alfredsson

Samhällsbyggnadsdirektör, Director of Community Planning 

 
 
 
 
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.