Umeås Bästa Dagis gav S-politiker klartecken för (även Holmlund) 1989 när min UBBI-modell byggdes och sedan utvärderats som bäst i Umeå.

Umeås Bästa Dagis gav S-politiker klartecken för (även Holmlund) 1989 när min UBBI-modell byggdes och sedan utvärderats som bäst i Umeå. 

I en tidigare blogg, 14/5 skrev jag  angående svar jag fått om vilken förskolemodell som gäller för Missionären som byggdes 1989-90 på Umedalen. 

Nedan collage visar uppe t v ett foto av två av fyra avdelningar, uppe t h är bygglovsritningen, nere t h min UBBI-modell, kallad UBBI 6 på ritningen och med en referensgrupps anteckningar på.

Nere t v en som kallas VAB 1 (av tidigare arkitektfirman VAB i Umeå och Västerbotten).

Det stod mellan VAB-modellen och min UBBI-modell och som synes blev det min framtagna ritning (presenterades i ett typbarnstugeprojekt med Umeå, Nordmaling och Vännäs samt Unikum vid Umeå universitet) som blev antagen.

S-POLITIKERNA STRANDBERG OCH HOLMLUND BESTÄMDE SÅ ATT UBBI-MODELLEN BYGGDES

Och detta av en ny referensgrupp som bl a framlidna Socialnämndens ordförande Harry Strandberg (S) och dåvarande Tekniska utskottets ordförande Lennart Holmlund (S) beslöt skulle avgöra vilken modell som skulle byggas på Umedalen.

Och som skrivet ovan den blev UBBI-modellen, ritningen nere till höger och med anteckningar från den nya referensgruppen.

UMEÅ KOMMUN TAGIT FEL PÅ RITNINGAR OCH REFERENSGRIPP

I besked till mig för en tid sedan från Umeå kommun påstår man att det blev VAB 1 (se nedan) beslutat av en referensgrupp.

Men kommunansvariga har både tagt fel på referensgrupp (och S-politikerna ovan bestämde ny för) och läst fel på ritningar liksom att jämföra med förskolan Missionären ute i verkligheten.

KAN TACKA SOCIALDEMOKRATISKA POLITIKER

DET ÄR INTE ALLTID JAG GENOM ÅREN KAN TACKA SOCIALDEMOKRATISKA POLITIKER FÖR ATT ANTA MINA IDÉER OCH STÖDJA MITT FÖRETAGANDE, MEN SÅ VAR DET 1989.

UTVÄRDERADES 1994 MED FÖRESTÅNDARE – MISSIONÄREN BÄST

Senare, 1994, utvärderade jag tillsammans med föreståndare/rektorer på alla olika typmodeller, ett 10-tal, av förskolor efter kriterier som togs fram. Missionären ansågs bäst och god tvåa var Umeås första barnstuga, daghemmet, nu Berghems förskola på Rågången från 1965/66, snart 50 år!

FÖR RÄTTVISANS SKULL: POLITISK ENIGHET OM MODELLEN

PS För rättvisans skull kan nämnas att det var i Socialnämnden politisk enighet om att godkänna den nya referensgruppens beslut om UBBI-modell för Missionären.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.