Umeås Bästa USS! Nu medlem igen vill jag verka för 50:a i bästa läge som för USS 1933 var ute-50:a i Nydala och idag är inne-50:a på Campus

Umeås Bästa USS! Nu medlem igen vill jag verka för 50:a i bästa läge som för USS 1933 var ute-50:a i Nydala och idag är inne-50:a på Campus!

I början av detta år lämnade jag min klubb i över 50 år, Umeå Simsällskap, pga höga kommunpolitikers hot mot USS om nej till Nanna-50:a, så ingen 50:a eller ingen ny simhall alls. Det gick inte att verka mot Nannabadplanerna och vara kvar i klubben då.

ANDRA TIDER MED NY STYRELSE POLITIKER INTE KAN HOTA

Nu är det andra tider med ny USS-styrelse som kommunpolitiker inte kan hota längre då den inte varit med i planerna och inte har studerat ritningar/innehåll utan har rätt att vara förutsättningslös.

Nu finns också än fler med simmarerfarenhet i styrelsen och verksamheten. Detta och nya spännande utmaningar genom nya Idrottshögskolan från i år, gör att jag känner hopp att arbeta som USS-medlem för framtidsidéer Umeå kommun hindrat klubben sedan Badutredningen 2006.

SJU ÅR AV TILLVÄXT MED 50X25:A PÅ CAMPUS

Så efter sju år av "missväxt" med 50:a i helt fel läge mitt-i-stan i trafikfarligheter och ingen utemiljö, finns möjligheter till sju år (till att börja med) av "tillväxt" med en 50×25-metersbassäng på Campus vid IKSU Sportcenter.

Ovan är från Umeå SS:s årliga tävling Umestänket i helgen, som ger framtidstro. Uppe t v en startbild med sekreteriatet i bakgrunden. Nere t v sekreteriatet med funktionärer som alla är fd elitsimmare och nu elitmasterssimmare (veteraner).

SIMKUNSKAP OCH SIMERFARENHET I USS:S LEDNING

USS:s ledning har stärkt simerfarenheten och bilden uppe t h är den nya ordföranden i mitten, Jonas Hallgren, svensk elitsimmare som senior och i mastersgrupper nu, här omgiven av unga USS-tränare.

Bilden nere t h är dagens Umeå simhall från 1970, då Sveriges främsta 25:a. Det gav ett USS som på några år var bland de 10 bästa klubbarna i Sverige med bl a SM-mästare och landslagssimmare som Gunilla Lundberg (nu Rasmuson) och Svante Rasmuson.

IDROTTSHÖGSKOLAN MED INNOVATION – USS PÅ ERSBODABADET

Med en 50:a vid utemiljö, som simhallen idag, och nu på Campus får man nära till Idrottshögskolan med utbildning, forskning och innovation där, plus även entreprenörskap. Något som för USS gett samarbete med Tenton gym i Ersbodabadet, där Simsällskapet sköter badet och har simskolor.

Så Idrottshögskolan kan också  lära av en idrottsförening som skapar tillväxt genom sitt företagande på Ersboda. Något jag gärna vill vara med och utveckla, som t ex mina simkanalidéer med visioner om äventyrssim och lazy swimming i en framtidens simarena, se nedan illustrationer.

Idé: Urban Bengtson,  Ill: Mats Edvardsson     Design: Samuel Bengtson

I en kommande blogg kommer utblickar från hela världen samt nära till som Umeå, kommunen och USS kan lära av.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.