Umeås Viktigaste Fråga: Ska badhusstyrelsen sätta igång Nannabad utan Fritidsnämndsbeslut och utanför oktoberbudgeten? Se e-brev.

Umeås Viktigaste Fråga: Ska badhusstyrelsen sätta igång Nannabad utan Fritidsnämndsbeslut och utanför oktoberbudgeten? Se e-brev.

Nedan är det e-brev som nyss skickades till Umeåpolitikerna i badhusbolagsstyrelsen, Lennart, Holmlund, Maria-Louise Rönnmark och Christer Lindvall (S), Lasse Jacobson (V), Peder Westerberg (FP) och Mattias  Larsson (C) samt till övriga partier KD: Veronica Kerr, MP: Nasse Mosleh och Arbetarpartiet

 Hej!

Är det så att ni i badhusstyrelsen (gäller ej gruppledare i Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Arbetarpartiet som också får detta e-brav)  i morgon tisdag 11/6 ska besluta om att sätta igång ett Nannabadhusbygge och det utan att Fritidsnämndens beslut, se nedan, är taget gällande drift- och investeringsbudget?
 
Och utan att investering och drift avhandlats ihop med annat i kommunen m a a de besparingar/indragningar ni politiker aviserar inför budgetbeslut i kommunfullmäktige i oktober i år?
 
Där mediauppgifter om tidigare hemlighållna uppgifter nu säger 35 miljoner kr/år i drift mot Lerstenens 22 mkr/år som hösten 2011 ansågs för dyrt och bl a därför fråntogs planering, mm för ett Nannabad.
 
Dessutom utan att nödvändiga trafikutredningar av tillgänglighet och till- och frånfarter, särskilt för barn/ungdomar, rörelsehindrade och äldre, är gjorda!
 
Och inte heller av badkonsulten/badarkitekten utlovad cykelutredning är redovisad, analyserad och bedömd (finns ej enl Byggnadsnämndens protokoll om bygglov nyligen) trots försäkran/löfte  om sådan utredning angiven på ritning som gick ut för anbud?
 
Viktiga frågor och planeringsbrister för Umeå kommun och oss skattebetalare att få besked, snarast.
 
Och viktigt ävern för medier i Umeå att belysa, därav för kännedom till dessa.
 
Mvh/
 
Urban Bengtson
 
PS 
Utredningar som visar på dagens simhallars staus i Umeå finns inte gjorda som kan användas i debatt och beslut. Tvärtom är det så att alla Umeås badhus/simhallar, inkl IKSU:s, fungerar utmärkt och har få driftsstörningar. 
 
Kan också tillgägga att jag nyligen besökte Forsgrensa badet på Söder i Stockholm, är från 1930-talet, dvs i 80-årsåldern mot medelårs Umeå simhall, 42 år. Se här. Och Luleå har en äldre än Umeås.
 
 
PSS Detta e-brev läggs också ut på min blogg Umeås Bästa..inte det sämsta, http://blogg.vk.se/umeas-basta/
 
http://www.umea.se/download/18.63fc4d3e13e555aa5268379/1368434640435/Protokoll_130423.pdf

PSSS Har just nu fått svar från planeringsansvarig för Nannabad, Tomas Strömberg, och bekräftat mina farhågor kring outrett för traifkfaror, där avslutningen säger en hel del, dvs mycket är ogjort som behövs innan ett bygglov ens ska kunna komma upp för avgörande. Bakläxa är det som måste till här!

"Dock behövs i det i det fortsatt arbetet med omgestaltningen av Vasaplan att  behöva studeras ytterligare. 
Gestaltningen av cykelparkeringarna är ju beroende av både Vasaplan och denna ”gatuparti” för bästa resultat."

Sammanträdesprotokoll Fritidsnämnden

Tisdagen den 23 april 2013 kl. 13:15-16:45 Studiefrämjandet, Ridvägen 5, Umeå 

§ 26

Diarienr: FN-2013/00087 

sid 7 av 13 och avslutas med

Handlingarna är nu ute på anbud. Fritidsnämnden har presenterat ett underlag för driftbudget för det nya badhuset. Budget för investering och drift kommer därefter att beslutas i ordinarie budgetfullmäktige i juni 2013.

Beredningsansvariga

Anne-Christine Lejon

Beslutet ska skickas till

Kommunledningsstaben 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.