Umeås Viktigaste avslöjande ang. Nannabadplanerna? Byggnaden utanför tomtgränsen och ÖK enkelriktat? Länsstyrelsen sätter stopp?

Umeås Viktigaste avslöjande ang. Nannabadplanerna? Byggnaden utanför tomtgränsen och ÖK enkelriktat? Länsstyrelsen sätter stopp?

Första bilden visar t v kv Gymnastiken, nu Nanna, och hur bygglovsritningen sticker ut c:a 2 m, in på trottoaren. T h syns hela kvarteret och de intill, allt från 1948 års deatljplan.

Tredje bilden är ett snitt över Östra Kyrkogatan mellan Nygatan och Skolgatan. Där syns än mer hur huset går över tomtgränsen och som det verkar på pilarna enkelriktat på ÖK. Där är också in- och urfart till P(ad)-huset och som än mer korkar till ÖK och ger trafikinfarkter.

Beskrivningen är ur materialet i detaljplanearbetet för Nannakvarteret och som avbröts för använda den 65-åriga detaljplanen, allt för att hindra allmänhetens insyn och påverkan, och, kanske, också för att inte visa på en enkelriktad ÖK vid ett Nannabad.

Nedersta bilderna visar enkelriktningen och foto från i vinter där man då kan föreställa sig smalare trottoarer som ytterligare försämringar och trafikrisker. Cyklande ska ju passera P-hus-in- och utfarten också förutom Skol- och Nygatan om man ska förbi kv Nannan samt till och från ett kommande IKEA.

Men dessa risker fick inte utredas då Nannabadbygget skulle följa 1948 års detaljplan och bara närboende yttra sig.

Nu får hoppet stå till att Länsstyrelsen självt synar både om det är rimligt och rätt att få använda en så gammal detaljplan för så mycket nytt i planerna på och vid kv Nanna, även om överskridande av tomtgränsen: Så att därmed BYGGLOVET UNDERKÄNNS.

ELLER ATT UMEÅS POLITIKER, TILL SLUT, FÖRSTÅR ATT KV NANNA MITT I TRAFIKFARLIGA CENTRUM ÄR

SÅ, SÅ FEL PLATS FÖR JÄTTEBAD, LIKSOM BADUTREDNINGEN GJORDE 2006

(0CH KOMMUNEN DÅ ACCEPTERADE)

OCH SJÄLVA NU SÄNKER NANNABADPLANERNA I DJUPET!

Nanna 1948 års

Nanna ÖK enkelriktat

Nanna ÖK enkel 3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.