Umeås Dyraste Bad än dyrare pga trafikfarligheter och svårtillgänglighet för skjutsande som missats i granskning. Nytt utredande behövs!

Umeås Dyraste Bad än dyrare pga trafikfarligheter och svårtillgänglighet för skjutsande som missats i granskning. Nytt utredande behövs!

Nedan rubrik och VK:s beräkning tidigare i år stämde med det avslöjande som kom därefter i vår från kommunen självt och politiska aviseringar om STÅLBADANDE.

Nya djupdykningar i Nannabadplaneringen visar att riskerna för, framförallt, barn över busstrafikerade Vasaplan, kommer att minska nyttjandet. Svårigheter att stanna och lämna/hämta skjutsande barn/ungdomar (var man får stanna anges inte i badkonsultens underlag och inte i bygglovshandläggningen), sänker också besökandet.

När också Skolan kommer att måsta abonnera bussar för de obligatoriska skolbaden, är det också kostnader som inte medräknats. Det börjar då närma sig de kostnader de förlorande privata aktörerna, Norrvidden AB och Medley AB, angav i sitt bud när man förlorade mot Lerstenen AB, m fl, och som var på 45 miljoner kr per år.

DVS FYRA GÅNGER DYRARE ATT DRIVA, EJ TRE GÅNGER SOM I VK-RUBRIKEN NEDAN.

Umeå kommun har tagit sig ”vatten över huvudet” som gör att man inte kan ro detta i land.

För Umeås bästa är det bäst att börja om, allra bäst att först spola ett jättegym i bad- och simplanerna (kan bli en förlustaffär mitt i stan med IKSU-gym och nytt gym av Balticgruppen). Därnäst att ta bort relaxsatsningen som också inte har fått en marknadsundersökning om lönsamhet.

Slutligen, behövs ett mediokert, för litet, instängt och outvecklingsbart äventyrsbad?

NATURLIGTVIS INTE! Finns inte pengar nu för något riktigt bra och där näringsliv kan vara med, t ex i form av badhotell (som var meningen med First Camps visioner för Nydalabad/sim-satsning), då kan Umeå vänta.

VAD SOM DÄREMOT BEHÖVS ÄR EN NY SIMHALL/SIMARENA EFTER UMEÅ SIMHALL INTE KLARAR SIG LÄNGRE.

SÅ UMEÅS BÄSTA BESLUT BLIR ATT UTREDA SIMHALLENS STATUS OCH SEDAN BEDÖMA FRAMTIDEN FÖR BAD/SIMNING I UMEÅ.

FÖRRA BADUTREDNINGEN FÖRLÄNGS MED ETT ÅR T EX OCH TAR IN CAMPUSLÄGE SOM INTE FANNS MED I FÖRRA.

Nannabad dyrare 3 ggr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.