Umeås Senaste Badavslöjande: Badbolagsstyrelsen får inte ge byggstart av Nannabad då ekonomibeslut för Fritidsnämnden inte tagits än, ska ske i oktoberfullmäktige enl. protokoll!

Umeås Senaste Badavslöjande: Badbolagsstyrelsen får inte ge byggstart av Nannabad då ekonomibeslut för Fritidsnämnden inte tagits än, ska ske i oktoberfullmäktige enl. protokoll!

Badbolagsstyrelsen beslut i förrgår om att vilja starta ett Nannabadbygge med utsedd entreprenör, är ogiltigt. Man får inte dra igång byggnation förrän Kommunfullmäktige avgjort kommande års investeringsbudget och Fritidsnämnden vet om den klarar driftskostnaden för ett Nannabad.

Den 23/4 2013 beslöt Fritidsnämnden att budget för investering och drift tas i junifullmäktige om hela kommunens budget. Men detta har nu skjutits till i oktober. Och därför har Kommunstyrelsen den 4/6 i år ändrat till oktoberfullmäktige.

Tidigare, 24/4 2012, angav Närings- och planeringsutskottet att driftskostnaden beräknas till 22,5 – 25 miljoner kr/år.Men i våras var siffran 35 mkr/år enligt uppgifter i VK, som kommunledningen inte vill medge.

Därför blir det än mer fel att en badbolagsstyrelse med politiker som finns i KS, ska kunna sätta igång badbyggande innan beslut tagits i KF i oktober! Antingen har politikerna i fråga inte koll på sina tidigare beslut eller mörkar man det. Dags för media att ställa frågor.

Av bolagsordningen nedan står även att KF ska ha möjlighet att ta ställning gällande ”principiell beskaffenhet” och ”av större vikt”. Och inget är viktigare här än en redovisad ekonomisk beräkning liksom att det principiellt, och demokratiskt, självklart att det är fullmäktige som ytterst avgör detta.

Man kan inte bygga först och skicka räkningen därefter!

 

UR NP-PROTOKOLL 24/4 2012

Nanna NP 24:4 12

Nanna NP 2012 drift

 

UR KOMMUNFULLMÄKTIGES BESLUT 28/5 2012

Nanna KF 28-5 2012

Nanna KF 28-5 12b

 

UR UMEÅ BADHUS AB:S BOLAGSORDING, 28/5 2012

Nannanad bolagsordning 2

UR FRITIDSNÄMNDENS PROTOKOLL 18/12 2012

Nanna fritidsnämnd 18:12 12

UR FRITIDSNÄMNDENS PROTOKOLL 23/4 2013

Nanna fritidsnämnd 23:4

UR KOMMUNSTYRELSENS PROTOKOLL 4/6 2013

Nanna ks 4-6 13 - 2

 

2 kommentarer

  1. Lucas Erixon

    Det är ju intressant att du Urban hela tiden säger dig veta vad som är ”olagligt”, ”ogiltigt” mm. Kanske skulle det vara så att kommunen oavsett vilket beslut man väljer att fatta vore tvungen att stämma av med dig först? Det kanske skulle vara en bra idé. Åtminstone de beslut som du tycker dig vara insatt i såsom bygge av simhall, ombyggnation av Nolia, utbyggnad av IKSU, upprustning av Vasaplan.

    /Lucas

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Vad Umeå kommun ska göra i alla planeringar är att stämma av med allmänheten, dvs tillämpa öppenhet och demokrati. Så görs för översiktsplaner och nya detaljplaner. När kommunen ”trixar” bort påbörjande av ny detaljplan för kv Nanna och bad- och simanläggning, är det något ogiltigt i förhållande till ÖP och detaljplaner. Kunde Länsstyrelsen och Regeringen syna sådant kanske det kan bli olagligt också, allt för att insyn för medborgare i allmänna anläggningar ska garanteras. Att på så sätt stämma av med alla intresserade, är då en bra idé, och jag kan också vara med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.