Umeås Bästa Sparvinst: Spola Nannabad! Satsa på simundervisning och 50:a i idrottslägen, privata aktörer för äventyr, gym och relax i badhotell! Eller IKEA-bad?

Umeås Bästa Sparvinst: Spola Nannabad! Satsa på simundervisning och 50:a i idrottslägen, privata aktörer för äventyr, gym och relax i badhotell! Eller IKEA-bad?

De politiska partierna i Umeå ”stålbadar” med smörgåsbord av sparförslag, där förvaltningschefer ”serverar” en rätt om att skjuta Nannabadlanera två år framåt. Detta visar på insikt för något fel i Nannaläge. Ändå är det bara att skjuta problemen framför sig.

Bättre är att syna innehållet nu. Vad är viktigast? Inte är det relax i källare, jättgym på ovanvåning samt instängt, outvecklingsbart och för litet äventyrsbad. Alla dessa är förlustaffärer. Viktigast är grundbehoven simundervisning, 50:an oc hopp/djup-bassäng.

Då halveras driften till 15 miljoner kr/år och liksom investeringen nu på 400 mkr. I idrottsläge är bäst och mest ekonomiskt campus/IKSU, ges alternativintäkt för kv Nanna på uppåt 100 mkr. Sparvinsten kan då bli 300 inom något år och 750 mkr i drift med 50 års livslängd, totalt EN MILJARD KR!

FEM BRA IDROTTSLÄGEN FÖR SIMSPORTERNA MED NÄRHET TILL ANDRA IDROTTER OCH UTE- OCH FRITIDSMILJÖ ÄR NOLIA, I 20, HAGA, CAMPUS OCH NYDALA.

FÖR ETT FRAMTIDA UPPLEVELSEBAD + RELAX + GYM OCH MED NYTÄNKANDE SAMT PRIVATA FINANSIÄRER ÄR BADHOTELL BRA.

ELLER KANSKE IKEA/IKANO-LÄGE VARA EN INNOVATIV OCH KREATIV LÖSNING. SE NERE T V PÅ KARTAN HÄR.

NOLIA          I 20             HAGA           CAMPUS         NYDALA

Nanna ikeabad

 IKEA-BAD PÅ SÖDERSLÄTT!?

2 kommentarer

  1. Badkrukan

    I den bästa av världar så skulle allt bli som Urban vill. Men. Kommunen har bestämt att det blir ett Nannabad eller inget als.
    Och kämpar Urban emot med överklagan så kommer vi snart att stå helt utan badhus.
    Vårt gamla badhus lever på övertid med ständiga reparationer och undermålig ventilation.
    Ironiskt att Urban som vurmar för simklubben i Umeå snart kanske är orsaken till att vi inte längre har någon sådan…

  2. Urban Bengtson (inläggsförfattare)

    Umeå kommun har inte antagit någon budget, har inte ens något formellt beslut om investeringen, finns inga protokoll redovisade, inget bygglov har vunnit laga kraft och Kommunstyrelsen har slagit fast att hela kommunens budget för de närmaste åren tas i kommunfullmäktige i slutet på oktober. De högsta tjänstemännen har lagt sparförslag om att skjuta på Nannabad i två år.

    Om det blir förskjutet kommer givetvis kommunen att reparera och förbättra Umeå simhall, precis som man gjort hittills, och som IKSU:s simhall, Holmsunds och andra sköts. Självklart blir det nya bassänger när gamla har tjänat ut och extra snabbt då om Nannabad spolas. Hot från ovan i kommunen är det sista en klubb eller medborgare ska gå med på. Och än mindre föra vidare.

    Nannabad är och förblir fel i fel läge med risk för färre simmarbarn/ungdomar pga riskfyllt och miljöenligt läge, som inte ens utretts och inte simsporterna fått yttra sig om. Det handlar om att tänka 50 år framåt, precis som vi som var simaktiva på 60-70-talet tänkte och politikerna gjorde då, utan att hota och skrämma, i stället lova och hålla med bra lösningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.