Umeås Orättvisa bedömning av barns säkerhet, trygghet i dagis – farlighet för bad! Varför, Åsa Ögren och Margareta Rönngren, S-ordf med ansvar för byggande resp skolbarn?

Umeås Orättvisa bedömning av barns säkerhet, trygghet i dagis – farlighet för bad! Varför, Åsa Ögren och Margareta Rönngren, S-ordf med ansvar för byggande resp skolbarn? Se bilderna här!

T v Nannabadkvarteret med barriärer av bil- och busstrafik som ger olycksrisker, rent av livsfarliga för gående och cyklande barn till och från ett bad. Vad värre är, är att för ett Nannabad finns inga slutförda trafikutredningar (avbröts i ny detaljplan för att 1948 års skulle gälla!) som berör barnens säkerhet och trygghet enl FN:s Barnkonvention.

T h Berghemsskolan där ny förskola planeras i illa valt läge med dagisgård som tar bort skolgårdsyta och för liten säkerhet vid lämning och hämtning enl föräldrar som synat planerna.

För Nannabad finns inte ens planerat för bil-lämnande/hämtande (kanske inte går pga trafiken), avgörande för att föreningar ska få unga aktiva!

Nanna-Berghem

S-ordföranden Åsa Ögren, Byggnadsnämnden och Margareta Rönngren, För- och grundskolenämnden, varför bryr ni er inte om farligheterna vid ett Nannabad för alla barnbesökande när ni nu verkar bry er om bristerna i förskoleplaneringen på Berghem med möten med föräldrar och förnyad handläggning av bygglovsansökan?

VARFÖR DENNA SKILLNAD I BARNS SÄKERHET OCH ORÄTTVISA BEDÖMNING?

SOM EV BLIVANDE S-KOMMUNALRÅD HAR NI EXTRA ANSVAR ATT NU SYNA TRAFIK- OCH MILJÖRISKERNA VID ETT NANNABAD OCH BEGÄRA OMTAG AV PLANERNA FÖR NYTT BAD SOM FÖR NYTT DAGIS!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.