Umeås Dyraste Nannabad ökar ytor och utgifter och ändrar innehåll utan beslut i Kommunfullmäktige som bolagsordningen anger. Samt har inga driftssiffror.

Umeås Dyraste Nannabad ökar ytor och utgifter och ändrar innehåll utan beslut i Kommunfullmäktige som bolagsordningen anger. Samt har inga driftssiffror.

Här är från Badbolagets hemsida, http://www.umeabadhus.se/nyheter/nyhetsarkiv/utformningochytoriumeabadhus.5.bbd155013df57aaeea303d.html, där ytökningarna är mer än 1/3 och byggkostnaden nu ökat med över 10%, förändringar som rimligen faller under bolagsordningens § 5 om beslut av ”större vikt” (se nedan) som ska beredas KF liksom av ”principiell beskaffenhet” som ändringar i mer för gym och mindre för äventyrsbad måste vara. Se också om cykelparkeringar man påstår utformas, men som inte ens utretts, också det principiellt och viktig så att det borde underställas fullmäktige.

2013-04-16
Utformning och ytor i Umeå Badhus
Styrelsen för Umeå Badhus AB har nu fastställt utformning och ytor för den nya anläggningen i kvarteret Nanna. Ytorna har i förslaget ökats med närmare 3 000 m2 och uppgår för badhusdelen till totalt cirka 11 300 m2 vilket är en ökning med 2943 m2 från det förslag som har presenterats tidigare. 
…….
Utformningen av Västra Kyrkogatan inklusive cykel – och handikapparkeringar, planteringar och övrig smyckning m.m. pågår för närvarande.

Projektkostnad   
I den preliminära kalkyl som har utarbetats av en extern beräkningskonsult ligger byggnadsdelen för badhuset på cirka 350 miljoner kronor. Till denna summa kommer sedan kostnader för markinklösen, ränte- och kreditivkostnader med mera. Sammantaget ligger kalkylen under 400 mkr, det vill säga samma summa som vid tidigare kostnadsberäkning.

Mer information

Storlek på aktivitetsytor – jämförelse med tidigare förslag (länk till pdf)

Se nedan protokoll där det enda om ekonomi är om Umeå kommuns beslut om 22,5 – 25 miljoner kr för Fritidsnämndens att hålla sig till. Ingen annan ekonomisk siffra finns redovisad och beslutad om som godkänd. Så kalkylsiffran ovan om 350 mkr är inte beslutad som en ram/tak för investering om och än mindre 389 mkr som anbudssiffran ligger på.

Notera också att de tillkommande kostnaderna inte ens beräknats men kan vara upp till 50 mkr mer. Dvs nu kan en investeringsbudget ligga på 440 mkr. Och då återstår markarbetena runt om, cykel-P (se om V:a Kyrkogatan ovan), så en slutsiffra kan stiga än mer, kanske mot 500 miljoner kr. Nog ska då Kommunfullmäktigt avgöra då. Särskilt som ALDRIG badbolaget redovisat någon driftskostnadsberäkning sedan de 22,5 – 25 mkr/år som gällde 2009 från de privata aktörerna och ytorna låg på drygt 8 000 kvm, inte 11 300 som nu.

Nanna budget 0

Nanna budget 2

Nanna budget 3

 

Nanna budget 4

Nanna budget 1Nanna budget 5

Nanna budget 6

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.