Umeås Bästa är BINGO från igår till SUCCÈ i morgon för bad/simning om Umeåpolitiker lyssnar på gymnasieelever, läser Sjölunds/Åmans badinlägg och vågar se mina simidéer!

Umeås Bästa är BINGO från igår till SUCCÈ i morgon för bad/simning om Umeåpolitiker lyssnar på gymnasieelever, läser Sjölunds/Åmans badinlägg och vågar se mina simidéer!

BINGO igår var att föreningsfolk delar Nannabadkritik, gymnasieelever visar intresse för badfrågan, Västerbottensnytt hade inslag om nej från Vänsterpartiet för bad i stan nu, debattinlägg i VK av IKSU-skapare Anders Sjölund och Jan Åman samt Luleåintresse för mina simidéer.

SUCCÉ är möjligt om

1. Umeåpolitiker får ta del av gymnasieprojektet jag intervjuades för angående bad- och simplaner i Umeå (inte bara Nannabad) för det är den unga generationen som ska få det bästa att bada/simma i och få vara delaktiga i skapandet, både av läge och innehåll.

2. Umeåpolitiker läser VK-inlägget igår två av skaparna av dagens IKSU Sport, Europas främst inomhusanläggning för motion/idrott, förra moderatkommunalrådet Anders Sjölund tillika IKSU-ordförande i många år och Janne Åman, ”IKSU-general” i decennier tillika hedersdoktot vid Umeå universitet för sitt IKSU-byggande. Här är ingressen som är ”budskapande” för succén.

Börja om från början och överlåt ansvaret till fritidsnämndens politiker och tjänstemän att planera, leda och genomföra byggprocessen. Ställ krav på att involvera fler i förarbetet. Byt läge. Begränsa investerings-/driftskostnaderna. Bygg i etapper. http://www.vk.se/986346/ett-nytt-dyrt-badhus-men-utan-folklig-forankring

3. Umeåpolitiker förstår att det är som Sjölund/Åman menar att Fritidsnämnden ska ha ansvar för idrotts- och motionsaanläggningar.

4. Umeåpolitiker, vågar/vill se de simidéer jag i samverkan med och uppmuntran av simfolk tagit fram som branschaktörer nu på mötesbord och i fikarum. Och med uppmuntrande råd som bl a att verka ”för en upphandling av ett samverkansprojekt baserat på i huvudsak kompetens” samt ”finns en intresserad beställare, som planerar att bygga bad, kommer vi gärna tidigt i processen för en dialog”

5. Umeåpolitiker ser Luleås kommande bad- och simutredning, för Luleå Tekniska Universitets campussport, för samverkan och skapa Sveriges första simkanal om drygt 100 m samt med 50-metersbanor för träning året om. Dessutom för träning både i motströms och medströms som ger försprång mot övriga Sverige och blir lockande för studenter, familjer och företagssatsningar.

Här är Simarena-kanalen från gårdagens blogg och, än en gång, Umeåpolitiker, välkomna att höra av er, även Fritidsnämnden. Nedan är med 25:a, tänkt för de som inte bygger tävlings-50:a. För Umeå förlängs då bassängen och totalytan blir då c:a 4 500 kvm.
Simarena-kanal UBBI gul

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.