Umeås Bästa Barnhjälp kan Idrottsministern och Svenska simförbundet ge ang Nannabads farligheter i trafikmiljö och alkohol-omgivning efter e-brev om detta.

Umeås Bästa Barnhjälp kan Idrottsministern och Svenska simförbundet ge ang Nannabads farligheter i trafikmiljö och alkoholomgivning efter e-brev om detta.

Nanna krog - version 2

E-brev till idrottsminister Lena Adelsohn-Liljeroth

På min blogg idag den 30/9 2013 (nu igår min anm.) skriver jag om idrottsanläggningar, här en bad- och simanläggning (simhall) i Umeå som är ifrågasatt av allmänheten men drivs på av S-M-FP-C-KD:s gruppledare.

Rubriken är
”Umeås Stopp av Nannadopp är Bad vid Krog som Regeringsrätt inte Godtog!”

Nu vill jag som simengagerad, privat och idékonsult, uppmärksamma idrottsministern på en avart, den att denna nya simhall mitt i trafikfarligaste centrum av Umeå, också får en växande alkoholomgivning intill liksom risk för drogstråk mellan krogar och nära inpå ett systembolag.

Det vore önskvärt att få veta ministerns uppfattning här och om det finns några former av riktlinjer som kan skydda barn och ungdomar från sådana här ”planeringsövergrepp” (trafiken och drogmiljön när nya simhallen är outredd här i Umeå).

Länken till min blogg är nedan och där finns även illustrationer jag gjort samt en kommuns anvisning mot drogmiljö nära idrottshallar och regeringsrättsutslag som sa nej till alkoholtillstånd nära simhall i kommun i Sverige.

Planerna i detta s k Nannabad är inte helt färdiga, bygglov har ej vunnit laga kraft och den 28/10 2013 ska budgeten för Umeå kommun tas för de närmaste åren, inkl om ett nytt badhus/ny simhall.

E-brev till ansvariga på Svenska Simförbundet

Se min blogg idag måndag 30/9 (igår min anm.) om något som ingen uppmärksammat, men är det allvarligaste för de föräldrar som vill undgå både trafik- och drogrisker.

Kommunen har inte upplyst om att hotell med krog i gammal skola kommer 20-30 m från en simentré och badentrén 50-60 m från nya student- och musikbygge i annan gammal skola. Med systembolag nära skapas ett drogstråk förbi båda entréerna. Det finns Regeringsrättsbeslut om att sådan här närhet simhall – alkohol inte tillåts.

Frågan är vad Svenska Simförbundet har för policy här, förhoppningsvis restriktiv till krogar och vuxennöjen nära simhallar. Men kanske har detta aldrig varit problem då ingen kommun i Sverige placerat simhallar så här riskfyllt.

Hoppingivande är att VK som största media lokalt nu säger ifrån om Nannabad, se nedan,

av ekonomiska skäl, och än bättre, man markerar att det är simskola, motions- och tävlingssimmning som är viktigast och man föreslår omtag därför.

Hoppas att ni i Svenska simförbundets ledning nu kan stödja simklubbarna här i att slippa få en trafikfarlig och drogriskig placering med ekonomifördyringar som slår tillbaka mot föreningarna samt hjälpa till att snabbt ta fram alternativ, kanske tipsa om Ängelholmsmodellen för tillfällig lösning om Umeå simhall inte håller längre.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.