Umeås Ekonomi om Nannabad finns ej! Investering om 275 mkr i kommunfullmäktige 2006 gäller inte. Inga nya KF-beslut om pengar samt ändringar emot bolagsordningen gör att bygge ej ska få starta.

Umeås Ekonomi om Nannabad finns ej! Investering om 275 mkr i kommunfullmäktige 2006 gäller inte. Inga nya KF-beslut om pengar samt ändringar emot bolagsordningen gör att bygge ej ska få starta.

Första och enda beslutet om badbolagsbad var i Kommunfullmäktige 28 maj 2012 och utan något om kostnader med siffror och budget. Se nedan protokoll och ur antagen bolagsordning.

Ytorna har ökat med 35 %, från drygt 8 000 kvm 2011 till drygt 11 000 kvm 2013 utan KF-beslut som är nödvändigt enl bolagsordningens § 5 om ”beslut i verksamheten som är av principiell beskaffenhet eller annars av större vikt”. Och ”större vikt” är ju 3 000 kvm till, än mer då gym flerdubblats och äventyrsdel minskat.

Sedan beslöts att Fritidsnämnden ska ta över driften från att privata aktörer skulle driva dvs gå ut på entreprenad. Men detta beslut har inte KF fått ta ställning och som ska ske enligt samma paragraf om ”principiell beskaffenhet”, som rimligen är om bolaget bestämmer att byta driftsentreprenör.

Så inget badbygge ska kunna starta förrän Kommunfullmäktige tagit ställning till utökade ytor och ändring av driftsansvarig. Och inte heller ens ha fått gå ut på anbud, förrän det finns en redovisad, för KF, kostnadsberäkning och en budget antagen av kommunfullmäktige.

Men allt detta viktiga och nödvändiga enligt bolagsordningen har glömts eller struntats i, så att det nu blivit att bygga utan redovisad budget med underlag för att betala allteftersom! Både odemokratiskt och ohållbart!

Och illa för Umeås varumärke, särskilt nu inför och under det europeiska kulturhuvudstadsåret 2014 som lanserades  med ”Open Source” och medskapande!

Nanna KF 28-5 2012Nanna budget 4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.