Umeås Badsanning, om 3-4 månader visas siffror för ny flerårsbudget och inga driftspengar i Fritidsnämnden klarar Nannabad pga för dyrt och underskattning (jämfört Sundsvall fel), så bäst att stanna badbygge nu!

Umeås Badsanning, om 3-4 månader visas siffror för ny flerårsbudget och inga driftspengar i Fritidsnämnden klarar Nannabad pga för dyrt och underskattning (jämfört Sundsvall fel), så bäst att stanna badbygge nu!

Svårare än så är det inte att resonera först idag inför Kommunfullmäktige, kan Fritidsnämnden klara ett Nannabad med 28, 32 eller 40 mkr/år i nettokostnad. Nej, för inga säkra siffror finns, nuvarande har jämfört fel med Sundsvalls Himlabadets dryga 400 000 besök/år och jag visat i tidigare blogg.

När då Fritidsnämnden jämför rätt, ta reda på exakta fakta och villkor beroende på läge och annat ihop med badhuset/simhallen, blir Nannabad än dyrare, kanske mot de 45 mkr/år som de förlorande privata aktörerna i stadsutvecklingsprojektet, Norrvidden/Medley hade (de senare Sveriges största baddriftsföretag, bl a Umeå simhall nu och därmed expertkunnigare än ett fritidskontor varhelst i landet).

Att börja bygga nu, eller senare när det kan bli, är då det oklokaste Umeås politiker kan göra i denna situation, för att senare måsta avbryta när badsanningen om driftsekonomin blir verklig. Klokast är att lyssna på Umeås egen ekonomiska expertis tillika höga förvaltningschefer och stadsdirektör, skjuta på Nannabadplanern i två år. (Kanske tänkte de i samma banor som jag förutser här inför nästa flerårsbudget, i juni 2014.

Så överläggningar mellan  partierna före eller under fullmäktige idag och enande om förskjutning till 2015, får alla partier med sina förslag, Arbetarpartiet och Miljöpartiet att Nannabad inte blir av (i två år) och de övriga att hålla kvar vid planerna (om två år). En alla-vinner-kohandels-kompromiss).

Om prestigen och Jantelagen hindrar denna sunt förnuft-lösning, får mina kommande 9 bloggar idag bli hoppet för den stora allmänheten i Umeå och andra kommunverksamheter att information där övertygar alla partier om att stoppa Nannabad innan det drar ner mer i djupet än den ekonomi nu som är en barlast.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.