Umeås Bästa Politiker? M:s A Ågren som lever upp till M-företrädare för simönskningar med Sveriges främsta simhall 1970 förr, då i bästa idrottsläge. Samma nu ger BINGO!

Umeås Bästa Politiker? M:s A Ågren som lever upp till M-företrädare för simönskningar med Sveriges främsta simhall 1970 förr, då i bästa idrottsläge. Samma nu ger BINGO!
Nedan är ur min kommentar till Anders Ågren om Utopia som lockat fler till centrum i Umeå.

Nannabadet blir en motverkande faktor för centrum, som den trafikinfarkt som varnades för i det avbrutna detaljplanearbetet.Så den spännande utveckling centrum för det som passar bäst i centrum, kommers med handel och mat, kultur och aktiviteter, hämmas då av svårare att ta sig fram, så att effekten blir att många avstår centrumbesök för handlande och väljer köpcentrum, men stan missar då strosande följer på köpbesök i city.

Flera är de handlare, t o m i Umeå C, som ser detta och inser att de hade fel som trodde på bad som en positiv faktor, men nu ser hur P-platser och extra trafikproblem (tänk alla som skjutsar barn/ungdomar till badhus/simhallar), får kunder att avstå centrumhandel.Varför är det så svårt för dig att inse detta, du som ändå insåg, och inser (?) att bättre för bad/simning (och mer ekonomiskt) på Nolia och IKSU?

Ett ödets ironi för dig är M förr var för simningens önskningar om lägen, se Umeå simhall t ex. En ändring av åsikt nu i fullmäktige och det blir, vågar jag påstå, stora rubriker, jubel hos allmänheten, och lättnad bland simsporterna om du och M och Alliansen dessutom lanserar samarbete med UmU och IKSU, som Peter Sedlacek gjorde för friidrotten och fick deras arena dit.

Kulturansvariga skulle jubla också genom att då se möjligheter till medel för Kulturväven.

Och, slutligen, på rikspolitisk nivå, blir du och M också uppmärksammade som till slut stoppade ett S-hugskott och S-drivet projekt som Nannabad, värnade ekonomin som på regeringsriksnivå är ett viktigt signum. Samt dessutom låter en Vänsterledare, Spiric efter valet vara den enda gruppledaren kvar som Nannabadförespråkare!

Nästan BINGO i politiken. MEN, så ser inte ut att ske. Viktigare för Anders Ågren är att styra bort ett redan ingångstartat kvinnohistoriskt museum med för 10-tal miljoner kr och vilja starta ett obyggt Nannabad närmare 500 mkr. Dock Stålverk 80 stoppades och löntagarfonder avvecklades. Och till slut kommer den verkliga kostnaden fram och ikapp politikern i Umeå. Redan om 3-4 månader och då ser Ågren, m fl badpolitiker att Fritidsnämnden inte får råd att driva ett Nannabad och ekonomin till slut sätter stopp.

 

 Läs mer i föregående blogg och de kommande åtta under fullmäktigedagen. (särskilt den 9:.e och 10:e där andra än jag ger min syn på Nannabadplanerna)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.