Umeås Nannabad sjunker, förr eller senare, helst nu innan förlusterna sänker Umeås idrottstatus! För det finns inget bra med centrum-trafik-krog-läget av en barn-ungdoms- och idrottsanläggning.

Umeås Nannabad sjunker, förr eller senare, helst nu innan förlusterna sänker Umeås idrottstatus! För det finns inget bra med centrum-trafik-krog-läget av en barn-ungdoms- och idrottsanläggning.

Tänk i början på nästa år när SM-veckan vinter går i Umeå med 20-talet sporter, ute och inne. Då kommer idtottsaktiva och idrottsledare på höga nivåer.

Tänk att de då vid Gammlia med skid-SM som stora dragplåstret att i Umeå, denna SM-vecka-arrangör i början på kultuhuvudstadsåret, får veta att simsporterna flyttar från ett idealist sportområde med hela Stadsliden intill, in i trafikfarliga och luftmiljöovänliga, tillika med en växande alkoholomgivning, det blir svårt att försvara.

Jag det går inte heller att förklara alla stålligheterna i att, för att inget parti ska få äran att ha haft bästa alternativet så valde man det sämsta ingen förordade och på så sätt blev lika överens om detta dåliga, ja då falnar lite av glansen i SM-vecka-arrangemanget.

Kvar blir en dålig eftersmak och funderingar på hur seriös är Umeå som idrottsstad egentligen med detta magplask eller badpladask för att citera 2014-ansökan om ”Badpalats” i den kommersiella djungeln på stan.

Varför vill sex av åtta politiska partier detta mot badande och simmande i Umeå? Varför ser och förstår bara Miljöpartiet och Arbetarpartiet att bad/simning för barn/ungdomar har inget i cityträngseln att göra?

Kan det vara så illa att kampen mot mig som, enl Expressenledarskribenten Malin Siwe i ledaren om äventyrliga bad, se– ”du Umeå eviga oppisition”, nu ett S- och M-kommunalråd ihop inte kan ge sig av prestigeskäl och förlora igen.

För de förlorade ju förr i att ge upp sitt 50:a-motstånd och där jag, då genom debatt och Umeå Simsällskap, drev hårt att få 50:an. Att förlora en gång, OK, när t o m allmänheten i stort godtar en 50-meterbassäng, men en andra gång att det blev fel läge, nej där gick gränsen för S och M. (Övriga Nannapartier V, FP, C och KD följer bara med lydigt för att inte visa upp splittring i leden).

Om denna prestigekamp, låsning eller prestigekramp, mer i nästa blogg, då med hur Jantelagen nu hindrar att tänka om och i nya banor, som gick bra förr i Umeå för bad/simning. Och sedan sju bloggar till idag med 9:e och 10:e som visar hur andra än jag ser på riskerna med Nannabad, utanför Umeås gränser också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.