Umeås Totala P-kaos blir P-katastrof med Nannabad och 100-300 bilplatser som får stansbesökare och bad/sim-föräldrar att vända eller välja annat, med simsporterna som förlorarna!

Umeås Totala P-kaos blir P-katastrof med Nannabad och 100-300 bilplatser som får stansbesökare och bad/sim-föräldrar att vända eller välja annat, med simsporterna som förlorarna!

Uppgifter från simföräldrar, m fl nära simningen i Umeå visar att kommunledningen vilseför företrädare och döljer både ekonomiska riskerna och trafikfarligheterna samt nu den växande alkoholomgivningen.

Min simklubb Umeå Simsällskap, där jag var med om Umeå Simhalls tillkomst 1970 och blev Sveriges främsta då och fortfarande lovordas för sin utformning och ideala läge, får nu Sveriges sämst placerade 50:a utan utemiljö och utan utveckling/utbyggnad som Svenska Simförbundet.

Men värst ändå är den växande trafiken med följande olycksrisker och luftmijöproblem, som bl a det avbrutna detaljplanearbetet för två år sedan rubricerades med ”trafikinfarkt”. Och det är bara att ge sig ut på stan, t ex 16-tiden som är den viktigaste tiden för simmare/föräldrar att ta sig dit.

Nanna trafikfarligt 2

Bilandes blir det hopplöst och väntan, både i att få P-plats och för att lämna och sedan hämta.

Cyklandes blir det än värre, så oskyddade som man är då mitt i bil- och busstrafik (som ökar också med utflyktsbadbussar som ska fram.

Bussåkandet då, ja på sätt och vis farligast i lokaltrafiken med de ökande barn- och ungdomar som ska ta sig tvärs över, mellan, framför och bakom stillastående och körande bussar (har bussfacket fått ge synpunkter och vad har man sagt då?).

Nanna Vasaplan barn

Simsporterna med dess föreningar, styrelser, ledare, aktiva och övriga medlemmar har inte fått den information som vi (jag är också medlem i USS) vi har rätt till, och ska framför allt inte få felaktiga besked, här om trafikökningen som inte kalkylerat med skjutsande till-och-från och alla hyrbussar som kommer och ska trängas (kanske förbjuds de till slut och då är väl botten nådd för detta o-planerade Nannabad?

Nästa blogg visar hur vi i Umeå Simsällskap jobbade fram med det, hittills, bästa 50:a förslaget, 1988 och som då gett Umeå Sveriges andra inne-50-metersbassäng, vid Umeå simhall. Det går fortfarande och då kan bostäder hellre byggas på centrum. Alla vinner, inte minst kommunekonomin som får ut mest för sina tomter samt simsporterna med lägre hyror, båttre tillgänglighet och idrotts- och fritidsläge.

Därför, Umepåolitiker och Umeå simsporters ledare, lär av vad som gjordes förr, tänk på att det handlar om 40-50-60 år och ett stopp av Nannabad blir bara bråkdelen av tidsförskjutning, om ens någon då ett Nannabad kan få förseningar och med alla goda krafter ihop en 50:a vid simhallen bli klar lika snabbt som man klarade i Borås, två år.

3 kommentarer

  1. Hasse

    Ska en mans tjurighet få kosta oss 1/2 miljard …minst. Förstår inte dom borgerliga som verkar släppa igenom denna rekordvansinnighet. Det finns inte 100 umebor som vill ha denna placering.
    Att dessutom överhuvudtaget tala om dålig luft i Umeå och föreslå detta måste vara rekord i motsägelser.
    Varje annan placering kommer att ha förespråkare och belackare men här är det 99,99 mot och några politiker för. Faktiskt måste Arbetarpartiet för en gångs skull få mitt samtycke.

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Håller med! Det kanske bara finns två st, eller tre, tre kommunalråd, Holmlund, Ågren och Spiric som vill ha detta pga maktfrågor.

      Kommunpolitikerna blir inte av med Nannabad inför valet för att det byggs, man blir med det och så länge ett bygge ev finns. Och kanske det finns väljare som då stoppar sina röster i valurnorna på Miljöpartiet eller Arbetarpartiet eller annat parti som ställer upp i valet, så att SVMFPCKD står där som förlorare.

      Och nu måste Fritidsnämnden och Umeå Fritid att utreda detta om ekonomin och driften.I grunden är man där av samma uppfattning som 99,99 % av umeborna, man ogillar Nannabadläget, men har aldrig fått formell rätt att påverka.

      Paradoxen är att efter KF-beslut så hamnar Nannabad på ”fritidsbordet”. Och man måste se år framåt, så redan nu börjar räknandet och utredandet av hur ska det här klaras. Det går då inte utan 10-20-30 mkr/år i tilläggsanslag, vilket knappast godkänns.

      Därför kan Nannabadbygget stoppas fortare än man anar, även om en grop till slut börjar grävas. Men påtryckningar behövs då.

  2. Pingback: Umeås Nannabad sa S-Holmlund i fjol alla utom en person var nöjda med. Sign Hasse säger att 99,99 % är emot, 117 000 av 118 000. Vem har rätt? | Umeås Bästa (UB)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.