Umeås Näringsliv är till 100 % emot Nannabad och 99,99 % av umeborna, i gensvar från debatt/möten, telefon, brev och e-post samt politiker som inte får/vågar säga nej högt.

Umeås Näringsliv är till 100 % emot Nannabad och 99,99 % av umeborna, i gensvar från debatt/möten, telefon, brev och e-post samt politiker som inte får/vågar säga nej högt.

100-procentigt näringslivsstöd för nej till Nannabad visar sig i den mängd kontakter jag fått på olika sätt och där man sagt att ingen de mött stödjer badhus i centrum, för att sedan refleketera över att det är prestige i kommunledningen som blockerar ändringar (än så länge).

Jag får också medhåll för tesen att stopp för Nannabad ger annat där, t ex bostäder  passar ypperligt. Och då blir det simhall annanstans. Således stopp av Nannabad ger två byggen som passar bättre och gör alla nöjda (utom 0,01 %) och tillväxten främjas mer. Samt ger förtroende för politiken, också bra för utveckling.

Ni som läser detta, sprid det gärna så när det ut mer, kanske facebookare kan göra att det når utanför Umeå också. Och påverka Umeås politiker till slut, många bäckar små….

I nästa vecka kommer blogg bl a om hur Umeå kan bli världsförst med 100 m simkanal med strömmande vatten där denna evolutionerar siminlärning, motionssim, rehabsim träning och tävling samt ger nya leksimsnöjen och vattenlöpning på nytt sätt.

Nu blogghelgledigt (kanske).

E-post från förälder

Jag håller med fullständigt. Jag har ett par ggr den senaste tiden passerat kv. Nanna på olika tider. Nu på hösten med mörker och regn blir det än mer uppenbart vilken olämplig placering det är för en anläggning som till stor del inriktar sig mot barn och ungdomar.

Nanna trafikfarligt - mörk

Nanna brev 1Nanna brev 2Nanna vykort

 

2 kommentarer

  1. Torstein Bratvold

    Hej Urban, jag tycker man skall vara försiktig med hur man hanterar siffror. Mig veterligen har det inte gjorts någon undersökning som visar på andelen företagare i Umeå som är för eller emot en placering av badhuset vid Nanna.

    Med vänlig hälsning
    Torstein Bratvold
    Ordförande Företagarna i Umeå

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Håller i och för sig med att man ska vara försiktig. Men i den undersökning jag gjorde bland företagsorganisationer hösten 2006 på uppdrag av First Camp hade ingen Nanna som först. Umeå C förordade detta läge men där ingår kommunen så svaret var förståeligt. Och det är så pass många bland näringslivsfolk jag mött som just säger jag vet ingen som är för. I Umeå C säger nu företagsstyrelseledamöter att det ångrar sitt jag när det nu ser att badbilar kommer att konkurrerar ut folk som vill handla och ”vandal” i stan. Men nu lyssnar ingen på dom och det är allvarligt. Det är f ö en hel del som hejar på mig för att hålla lågan levande. Så 100 % känns tryggt att säga med dessa beskrivningar. Och det senaste att en idrottsanläggning med barn och ungdomar nära restauranger riskerar ge nej till serveringstillstånd enligt Regeringsrättdom 2002, som ju blir vägledande om Nannabad blir av, borde verkligen oroa näringsidkare och företagsorganisationer. (jag kan skicka länk om så behövs). Så om företagen och organisationerna i Umeå vill utveckla centrum för mer besök, handel, mm. är det viktigt att detta Nannabad stoppas. Och det är inte för sent, särskilt som S nu aviserar ny laguppställning utan de som drivit Nannaläge i snart sju år. Stålverk 80 stoppades och Löntagarfonder avvecklades.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.