Umeås o(S)anningar från Holmlund och Rönngren om Nannabadplaner riskerar ekonomi och skolsäkerhet!

Umeås o(S)anningar från Holmlund och Rönngren om Nannabadplaner riskerar ekonomi och skolsäkerhet!

Osanningar är från Socialdemokraternas två S-ordförande, Kommunstyrelsens Lennart Holmlund om felaktig badekonomi och För- och grundskolenämndens Margareta Rönngren som inte talar om verkligheten ang. skolbarn och badbussar.

I kommentarer på Holmlunds blogg den 8/11 har denne osanningar, t o m lögner då Badutredningen motsäger i en del fall, t ex kring skolbad och bussar där en av hans aspirerande efterträdare Rönngren i remissvar sagt tvärtemot, se längst ner.

LH: Men ett bad på andra platser har blivit mycket dyrare och gett sämre tillgänglighet. 

UB: HELT FEL, ALLA ANDRA TOMTER ÄR BILLIGARE, OCH BYGGS PÅ ANNAN PLATS FÅS MER UT FÖR ATT SÄLJA NANNATOMTEN, HÖGRE ALT.INTÄKT.

LH: Urban Bengtssons förslag som han drivit har blivit betydligt dyrare .

UB: OSANT! HOLMLUND VET INTE OM VILKA DE ÄR FÖR KOMMUNEN VILL INTE SE DOM.

LH: och gett större miljöpåverkan för alla andra platser har varit svårare att nå vi kollektivtrafik.

UB: ÄN MER OSANT! MARGINALEFFEKTER PÅ MILJÖN I CENTRUM BLIR VIDA VÄRRE! ALLRA MEST PÅ OLYCKSRISKMILJÖN FÖR GÅENDE OCH CYKLISTER. OCH CAMPUS HAR BRA BUSSTRAFIK OCH SÄKRARE HÅLLPLATSER.

LH: Bara läget på dagens badhus kostar mycket pengar för våra skolor som har simundervisning. När skolbarnen ska till city går det bussar från hela kommunen och på dagen är de halvtomma så skolbarnen ryms gott och väl uta natt kostanderna ökar för busstrafiken.

UB: HELT FEL OCH SÅ BEDÖMT AV SKOLAN I REMISSVAR TILL BADUTREDNINGEN, LOGISITIKERNA KROCKAR OCH SKOLSCHEMAT KLARAS INTE MED LOKALBUSSÅKANDE. SE UR REMISSVAR HÄR OCH SOM NÄRINGSLIVSUTSKOTTET ANTOG VÅREN 2006. DRIFTEN ÖKAR DÅ ÄN MER ÄN PLANERAT.

Nanna skola buss

Men Margareta Rönngren som stod bakom detta 2005, säger inte detta IDAG utan godtar då att skolklasser med 9-10-åringar varje timme ska rusa (dom går inte), 100-300 m bort till badentrén (mitt för P-hus infart f ö!) framför, mellan och bakom bussarna, och det utan att Ultrachaufförerna fått yttra sig.

Nanna Vasaplan barn

LH: Andra förslag som varit uppe har gett ett dyrare badhus.

UB: ÅTER FEL, ALLA ANDRA FÖRSLAG BLIR BILLIGARE PGA BILLIGARE TOMT UTANFÖR CENTRUM OCH BILLIGARE BESÖK GENOM LÄGRE, ELLER INGA, P-AVGIFTER I ANDRA LÄGEN.

LH: Det är simytorna som är dyra för äventyrsdelen den finasierar sig i stort själva.

UB: OSANT PÅ GRÄNSEN TILL LÖGN, ÄVENTYRSBAD BÄR SIG INTE, DYRAST ATT KONSTRUERA, SKÖTA, HA UPPSIKT ÖVER OCH RISKFYLLDAST. SIMYTOR SKA BETALAS AV SKATTEMEDEL DÅ KOMMUNEN BESTÄMT SKOLBAD, FÖRENINGSBIDRAG OCH SUBVENTIONERADE BADAVGIFTER.

LH: Enda chansen att ha fått ett billigae bad har varit att bygga 25 metersbassäng,

UB: NEJ, ENDA CHANSEN FÖR BILLIGARE BAD ÄR INGEN ÄVENTYRSDEL OCH 50.A IHOP MED IKSU:S 25:A OCH UNDERVISNINGSBASSÄNG. MED BORÅSMODELL UNDER 60 MKR! POLITIKER OCH TJÄNSTEMÄN HAR VARIT PÅ KONFERENS DÄR DETTA VISATS.

DESSUTOM DRIFTEN FÅR LÄGRE KOSTNADER I SAMVERKAN MED ANDRA IDROTTSHALLAR OCH LOCKAR FLER TACK VAR SYNERGIEFFEKTER OCH SAMÅKNING, BRA FÖR MILJÖN OCKSÅ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.