Umeås Avslöjande i badplaner om Holmlundkrav på ekonomi som spräckts och KD-Kerr-badytor som sänkts än mer, båda anledning för att stoppa Nannabad.

Umeås Avslöjande i badplaner om Holmlundkrav på ekonomi som spräckts och KD-Kerr-badytor som sänkts än mer, båda anledning för att stoppa Nannabad.

För snart två år sedan, 19/12 2011, interpellerade KD:s gruppledare Veronica Kerr i Umeå kommunfullmäktige om förändrade förutsättningar för badhusfråga. Se nedan protokoll. Det gällde storleken på äventyrsbadet, placeringen och investeringen. Kommunstyrelsens ordförande Lennart Holmlund svarade bl a att

”driftskostnaderna  får inte öka, från i kontraktet beslutad nivå, (22 Mkr +/- 2,5 Mkr)”, per år. Och i protokollet säger han också ”Som den ekonomiska situationen ser ut för Umeå kommun i framtiden, måste vi se till att driftskostnaderna blir så låga som möjligt.”

OCH NU HAR POLITIKERNA MEDDELAT DRIFTSKOSTNADER PÅ DRYGT 30 MKR ENL UTRÄKNING AV FRITIDSNÄMNDEN FRÅN JAN-MARS, SOM ÄR EN  UNDERSKATTNING PGA FELJÄMFÖRDA BESÖKSSIFFROR.

För V Kerr i KD kan det vara värt att påminna om att äventyrsbadet nu är än mindre är det som var för litet för två år sedan. Då reagerande Kerr på de c:a 1050 kvm, 200 mindre är tidigare 1250. Men badbolaget har minskat till under 900 kvm (kan mätas på ritningen och syns i tabellerna på badbolagshemsidan).

Så både för Holmlund med dyrare än det får vara och Kerr med mindre än hon tidigare ville godkänna, måste väl rimligen göra att de båda står för vad de ansåg förut var gränser för accepterande.

Dvs hålla politiska försäkringar/åsikter och därmed säga nej till Nannabadbygge!.

PS. Tilläggas måste att det som står längst ner om att ”simsportsföreningarna” är nöjda med innehållet är osant eller ren lögn, finns inga dokument på detta och Svenska simförbundet var kritiskt i mediauttlande.

Nanna NP 22:11 11 a

Nanna NP 22:11 b

 

24/4 2012

Nanna NP 24:4 12

Nanna NP 24:4 12b

 

kl

Nanna KF § 3 4 5

 

m

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.