Umeås ”Bunker”-relax i Nannabads källare undangömd/svårtillgänglig – vida från IKSU Spa i öppen miljö – kom till pga ytor som blev över…….!

Umeås ”Bunker”-relax i Nannabads källare undangömd/svårtillgänglig – vida från IKSU Spa i öppen miljö – kom till pga ytor som blev över…….! 

Hittils har jag uppmärksammat fel och trafikfarligt läge för ett Nannabad, icke utvecklingsbart pga ingen utemiljö, driftskostnader som inte beräknats tydligt och stigande, överytor på 35-40 % som inte Kommunfullmäktige fått ta ställning till enligt bolagsordningens § 5 och igår om mörklagda fönster pga insyn från gatuomgivningen.

Men värst (hittills) är kanske den ”bunker”-relax om drygt 400 kvm som ritats i källarvåning och tillkommen pga ytor (läs överytor) som blev över enligt en badhuspolitikers förklaring (dvs ej beställd). Relax och Spa och sådana mer vuxenanpassade badverksamheter ska precis som bassängbad och äventyrsbad ha öppenhet utåt och se lockande ut från håll.

Nanna relax IKSU källare

Se här överst IKSU Spa på Umedalen i en härlig naturmiljö, dessutom i en kulturpark som ger andlig spis dessutom utöver den kroppsliga upplevelsen. Men se därunder, t v intill en park-ering, P-huset Nanna och dess in- och utfart (t v i den högre badbyggnaden) utan utemiljö, dessutom nere i källare som att gömma undan detta likt i en bunker!

Detta borde passa i badbolagets bolagsordning under ”principiell beskaffenhet”, dvs som  princip att en relax INTE får placeras i källarvåning, även sämre tillgänglighet med beroendet av hiss för de som har rörelsehinder av något slag.

Således ska Kommunfullmäktige få besluta om detta, dvs stoppa en sådan illa placerad spa-del och därmed stoppa hela detta Nannabad som skämmer ut Umeå som en stad med känsla för god och attraktiv arkitektur. Badpalatset i 2014-ansökan har fått ännu ett ”badpladask” som stänker över Umeås tullar!

Nanna budget 4

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.