Umeås Badplaner i riksmedia på sajten Cornucopia ang badhusboom i Sverige visar på dyrast i 2014-staden.

Umeås Badplaner i riksmedia på sajten Cornucopia ang badhusboom i Sverige visar på dyrast i 2014-staden.

Se länken http://cornucopia.cornubot.se/2013/12/badhusboom.html?m=1 den 31/12 2013, bör oroa Umeå badhuspolitiker om riksuppmärksamheten ökar nu. Särskilt om överytor som inte finns Kommunfullmäktigebeslut om och än dyrare därmed. Dags för omtag och nya simtag, blir därmed angelägnare särskilt nu när Umeå blir rikskänt, även Europakänt, genom 2014-året.

Så därför, för att slippa sämstaläget med dyrast (cornucopia har inte med driftsökningen nu) i badbyggen i Sverige, är bästa chansen genom att gräva igen Nannabadgropen nu. Och sikta simbygge på campus ihop med IKSU:s simhall då det halverar investerings- och driftskostnader och ger en bästaplats i rangordningen här.

Se även förgående bloggen om ett Ume Sports Camp som mer passar för tillväxt som betalar simsatsningar, inte missväxt med ett Nannabad.

Badhusboom!

Det visar sig att Timbro och Philip Lerulf redan i februari 2012 presenterade 
Igår uppmärksammade Public Service/SR det hela i en artikel.

Från presentationen av rapporten hos Timbro:

”Kommunalt finansierade badhus blir ofta betydligt dyrare än först beräknat. De tär på ekonomin och riskerar nedskärningar eller skattehöjningar. Det är en av slutsatserna i Philip Lerulfs nya rapport ’Badhusboom! Slarv och slöseri när kommunerna bygger nytt för miljarder’.”

Rapporten täcker in badhusen i Ystad, Malmö, Landskrona, Ängelholm, Varberg, Linköping, Kumla, Eskilstuna och Enköping, men som uppmärksammats här på bloggen ska det också byggas badhus i kommer som Essunga, Malmö, Hässleholm, Umeå och Lund, förutom Eskilstuna. Fast ärligt talat var det så många träffar hos Google på ”nytt badhus” att jag tröttnade på att lista kommunerna.

Timbro konstaterar bland annat att besöken till badhusen måste öka med 80% för att ens kunna räkna hem politikernas optimistiska planer. Vilket naturligtvis inte kommer hända. De flesta företag, investerare och företag skulle för övrigt slå knut på sig själva om det vore så enkelt att öka sin omsättning och kundkrets med 80%, bara så där.

Då Timbros rapport snart är två år gammal kan man konstatera att den inte lästs eller förståtts av kommunerna, eftersom man i kommunhybrisens spår bara bygger fler och fler badhus, istället för att ägna sig åt kommunal kärnverksamhet som skola och omsorg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.