Umeås Historia i 700 år, rek. av M-Ågren som rek. Umeås Bad Historia för att lära om Framtidens Simning.

Umeås Historia i 700 år, rek. av M-Ågren som rek. Umeås Bad Historia för att lära om Framtidens Simning.

På sin blogg den 5/1  rekommenderar moderata kommunalrådet Anders Ågren den nya boken om Umeå historia, Umeå 1314 – 2014 med 100 berättelser. Då jag vid olika tillfällen genom åren skrivit artiklar om bad- och simhistoria i Umeå och i november 2011 gav ut en bok härför, UMEÅS BAD HISTORIA OCH FRAMTIDENS SIMNING, samt att Ågren historieutbildad lärare, rekommenderas denna bok honom, hans M-kollegor, alliansdito och varför inte även politiska motståndare.

Nanna Umeå historia, bad

Kommunalrådet Ågren citeras i min bok på sidan 18 när han i kommunfullmäktige i januari 2006 (ett år innan det famösa Nannabadläget beslöts) i enkel fråga  till S-kommunalrådet Lennart Holmlund undrade: ”Är du beredd att låta fullmäktige avgöra placeringen av det nya badet i Umeå?”

Varpå Holmlund enl VK 31/1 svarade: ”Ja, självklart. Ett nytt badhus måste föregås av en detaljplan som måste antas av fullmäktige. Så fullmäktige kommer därför att ha sista ordet i frågan.”

Detta var Ågren inte nöjd med och såg risken att placeringen var avgjord innan fullmäktige sagt sitt och sa (VK-citat): ”Återigen får vi en situation där kommunfullmäktige blir bortdribblat i en för umeborna viktig fråga.”

OCH NU VET VI ATT DETALJPLANEN ”DRIBBLADES BORT”, ATT LÄGET DRIBBLADES BORT OCH ATT NU FULLMÄKTIGE DRIBBLADES BORT OM ÖVERYTOR PÅ 35 %, 3 000 KVM, 100 MKR OCH 3-4 MKR/ÅR MER I DRIFT!!

Så historieläraren och politikern Anders Ågren, Moderaterna har några anledningar är lära av denna Umeåhistoria, låta göra en detaljplan, se till att fullmäktige bestämmer läget och stoppar fördyrande överytorna ingen verkar ha beställt ens.

Eller helst, motionera i fullmäktige om att ”riva ner” badbyggandet, lösa ut entreprenörerna, låta grävda gropen bli början på P-garage under bostäder där samt bjuda ut tomten med byggrätt för detta. Då lär moderatledaren i kommunenha ha chans på den 101:a berättelsen i en uppdaterad historiebok UMEÅ HISTORIA 2014, 2015, eller senare när FRAMTIDENS SIMNING fått sin nya anläggning.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.