Umeås Simdrömmar: Simkanaler i Swimcentre i Danmark + i sportbadhotell i Finland = SimSportHotell på Campus!

Umeås Simdrömmar: Simkanaler i Swimcentre i Danmark + i sportbadhotell i Finland = SimSportHotell på Campus!

Nannna simkanal Himla

Min dröm om simkanalidé/innovation för bättre siminlärning (ovan själv prövad i Sundsvalls Himlabadets äventyrsbad) och i simarena för hälsosim, simundervisning, träning och nya tävlingsformer, är till delar verklighet i Danmark och i Finland. Köpenhamn har bad/sim-hotell med Swimcentre, se http://www.dgi-byen.com/the_swim_centre/, och en youtubefilm. Här nedan syns simkanalen och med sim-cyklande i vatten.

Nanna Swimcentre

Härunder är från sim- och sporthotell i Peurunka i Finland (mellan Vasa och gränsen till Ryssland i staden Lauka), http://www.peurunka.fi/hotelli.php?hid=190. Därunder min simkanalidé, fristående eller integrerad med ”vanliga” bassänger, 25:a eller 50:a. Som med Sporthotell, och förlagd på campus vid IKSU Sport, blir en kombination av dessa simanläggningar i Danmark och Finland plus en utveckling genom mer inriktning på simmande i alla dess former och för alla åldrar.

Simkanal collage

Vill Umeå först låta dessa ”swimdreams come true” behövs näringsliv som inte ”simmar lugnt” utan fort, innan andra blir före (sprids nu på bloggen) samt helst att ”mardrömmen” Nannabadbygge – ogillat, felplacerat, trafikfarligt och allt dyrare genom ”obeslutade” överytor – avbryts och Umeå kommun följer simströmmen/drömmen mot campus och blivande Universitetsstaden där.

Som här, simarenaläge för simkanalhus och sporthotellförslag på idrottscampus som utvecklas med skidsprintspår, stadsorientering, gymnastikhus, mm samt streckat bana för en spårbil/taxi-bana, Nydala, Campus, Östra Station och ner till stan. Extra passande att visa idrottsfolk nu under SM-veckan vilka visioner som finns för framtidens Umeå och simidéer som kan presenteras närmare under 2014-året för både umebor och besökande.

Idrottcampus med 50a - version 5

Idé/konstr: Urban Bengtson, Illustration: Mats Edvardsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.