Umeås Trafikproblem måste lösas innan nya badhuset kan byggas, sa Miljö-och hälsoskyddsnämnden 2011. Så har inte gjorts men badbygget har startat och P-kaos fås. (Bildcollage)

Umeås Trafikproblem måste lösas innan nya badhuset kan byggas, sa Miljö-och hälsoskyddsnämnden 2011. Så har inte gjorts men badbygget har startat och P-kaos fås. (Bildcollage)

Nanna trafikproblem 2

Ovan är från VK den 26/11 2011, över två år sedan. (Läs mer längre ner)

Och I lördags 11/1 2014 hände följande enl VK:

UMEÅ Under lördagen utbröt trafikkaos i parkeringshuset Parketten i Umeå. Vid 13-tiden i dag blev det totalstopp i Parketten och bilister blev stillastående i upp emot 45 minuter, utan möjlighet att köra vare sig framåt eller bakåt. Vad som orsakade kaoset är oklart.

Vad som i framtiden kommer att orsaka ständig kaos för P i Umeå är klart, badhusbygget på kv Nanna. Det bygge politiker i ansvarig miljönämnd, här S-ordföranden Lena Karlsson-Engman, för två år sedan, ansåg inte fick starta innan trafikproblemen är lösta. Men nu startat och inte fått löst trafikproblemen som krävdes och nu förvärras, av…

Brant in- och utfart mot ÖK för P-hus ovanpå badhus, utöver korsningarna ÖK-Skolgatan och ÖK-Nygatan (bild th i mitten nedan). Men då Byggnadsnämnden avbrutit detaljplanen LKE hänvisar till i artikeln, och ersatt med 1948 års stadsplan har man trixat sig förbi kravet (men inte kaoset) samt ordf Åsa Ögren (S) svikit löfte att göra frivillig miljöutredning.

Denna verklighet illustreras i nedan bildcollage. Parketten FULLT blir återkommande i P-husen vid Nannabad. Så fullt att bilåkande äventyrsbadare och simskolefamiljer på lördagar kan vända åter eller inte ens bry sig att åka dit efter lunch. Eller omvänt, om äventyrsbadbilarna skyndar sig på fm, får många stadsbesökare vända om eller fara till handelsområdena.

Även vardagar blir det samma problem med alla skolbad- och utflyktsbussar samt skjutsande simföräldrar. Som Skolkontoret och Umeå Fritid än inte utrett, men lätt inses av oss föräldrar och mor- och farföräldrar. Liksom simklubbar och simförbund nog gör, men än inte sagt något.

För så är det, CENTRUMHANDEL OCH JÄTTEBAD SKA INTE LOKALISERAS IHOP FÖR SAMMA PARKERING, det är ett axiom, en självklarhet, ja, måste vara en ”grundlag” i stadsplanering. Men icke i Umeå kommun uppenbarligen. Än så länge för reaktioner är på gång, från många håll. Bäva månde Nannabadpolitiker…

(Parkettenbild från VK i lördags)

Nanna P-hus fullt

Nanna trafikproblem 1

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.