Umeås Nya stadsdirektör tror på barns utveckling med Science Park på I 20. Alt. kan vara på campus i nya Universitetsstaden och nära Nydalaområdet. Ihop med spårbana?

Umeås Nya stadsdirektör tror på barns utveckling med Science Park på I 20. Alt. kan vara på campus i nya Universitetsstaden och nära Nydalaområdet. Ihop med spårbana?

På Umeå kommuns hemsida står om kommunfullmäktiges näringslivsdag 6 april 2011 med temat trender och utmaningar. Där deltog bl a Umeås nya stadsdirektör Jonas Jonsson, då Komatsu Forest, med frågor om nedan…

”1. Den mest avgörande förutsättningen för utveckling, respektive 2. Den största utmaningen.” svarade han

1. Kompetensutveckling. 2. Jag vill se ett Science Park för barn på I20 till 2014.

Det första behövs alltid och det andra lovar gott för satsning på barn och med Umevatoriet på I 20/Umestan är en del av ett Science Park påbörjat. Men det kan finnas andra intressanta lägen också, som t ex campus med universitetsnärheten och även Hamrinsberget samt mer för barn som behöver utveckling och utmaning.

Nya Universitetsstaden med IKSU Sportcenter har en hel del för barn, än mer med blivande förskola samt närheten till Nydalaområdet med Umelagun. Här kan nya stadsdirektören medverka till att kombinera aktiviteter inne och ute med utbildning, forskning och innovation i ett barnens Science Park och med det ”vuxnas” Science Park som granne.

Idrottcampus med 50a - version 5

Detta passar också i den tekniska innovationen spårbil/taxi som lanserats från olika håll i Umeå. Här en illustration över campus där den streckade linjen är en spårbana, Nydala/Umelagun, via campus till Östra station och sedan kan svänga efter järnvägen till stan och även till just I 20-området.

Förhoppningsvis blir nya stadsdirektören intresserad av att utveckla det som redan påbörjats på olika sått och passar då för de ”arenor där kommun, universitet och näringsliv samarbetar genom att dela och sprida kompetens” han också efterlyste inför kommunfullmäktigepolitikerna i april 2011 och gav då ett eget exempel:

— Teknikcollege är ett exempel. Vi borde kunna hitta kompetens här i stället för att lägga ner pengar på resor till olika konsulter.

Så välkommen som ny stadsdirektör! Och var också modig i att syna redan pågående planer och byggen. Särskilt det badbygge som påbörjats med gropgrävande mitt i stan, det allra sämsta läget ifall man månar om barns trygghet, säkerhet och miljö.

Här är campus vida bättre och mer utvecklingsbart (som bl a Svenska simförbundet anser viktigt), helt nödvändigt för en person med bakgrund i internationellt storföretag som Komatsu Forest där endast det bästa är gott nog. Och inte rimligen kan gilla Nannaläget som beslöts för att inget parti förordade det, dvs man var lika enig om det dåliga som om endast det sämsta går nog, se nedan ur VF/Folkbladet för sju år sedan!

P1020231 - version 2

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.