Umeås Skid-SM grusas av bostäder på grusplan. 50:a på grusplan grusar Sim-SM utan utemiljö. Som Sundsvall har och får Sim-SM 2015 i SM-vecka. Som Umeå aldrig får.

Umeås Skid-SM grusas av bostäder på grusplan. 50:a på grusplan grusar Sim-SM utan utemiljö. Som Sundsvall har och får Sim-SM 2015 i SM-vecka. Som Umeå aldrig får.

Se här t v Sundsvalls sim- och sporteldorado med sporthall, simhall, äventyrsbad (Himlabadet), ute-50:a och utemiljö. Som Gammlia Idrottscentrum men utan ute-50.a och äventyrsbad, däremot fotbolls- och skidstadion samt två sporthallar med flera idrotter och hela Gammliaskogen.

Men med Nanna-50:a och otillräckligt med publikplatser samt ingen utemiljö mitt i trafik, fås inga långbane-SM och därmed ingen SM-vecka sommar. Se bild t h Nannabadläge i Umeå city.

Nanna Sundsvall Umeå utemiljö

I gårdagens blogg visades bilder på behoven av ytor för SM-åkare på grusplanen vid skidstadion och Umeå simhall. Här nedan är ur SM-programmet och illustration av var bostäder tänks och inga Skid-SM därmed.

Detta är verkligheten Umeås politiker måste ta på allvar liksom Svenska Skidförbundet och Svenska Simförbundet, Riksidrottsförbundet samt SVT, Sveriges Television, den mediaviktiga samarbetspartnern om SM-veckorna.

Stoppas då Nanna-50:a-planerna räddas inte bara SM hit liksom SM-vecko-möjligheter, utan också Umeås Vinner- och Vill Mer-status. Men det är bråttom, stoppande blir dyrare ju längre det dröjer och Umeås idrottsanseende sjunker djupare.

Nanna ingen SN-vecka

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.