Umeås Folkfest på skidor i SM-veckan, aldrig mer pga bostäder på grusplanen vid Umeå simhall för att Bad byggs i stan (i stället för tvärtom).

Umeås Folkfest på skidor i SM-veckan, aldrig mer pga bostäder på grusplanen vid Umeå simhall för att Bad byggs i stan (i stället för tvärtom), förklaras i bilder från skid-SM:et även men kungen.

P-behov för SM-arrangemang    Vallaby och servicefordon     P och vallatestandeNanna SM-vecka ejKungen spanar efter SM som flyr av bostäder på SM-ytor – folkfesten blir minne blott.

(SE TIDIGARE BLOGGAR, SÖ OCH LÖ, SOM FÖRKLARAR SM-STOPP UTFÖRLIGARE, där gårdagens blogg fick rekordmånga läsare så SM-stopp pga fel badläge intresserar).

PS.

S-kommunalrådet Lennart Holmlund vill, blogg nu, också att ”dundersuccén” SM-veckan återkommer och tror att Nanna-50:a klaras Sim-SM på lång bana, 50 m, nödvändigt för en SM-vecka sommar. Men som jag skrivit tidigare, klarar ett Nannabad inte detta, publikutrymme och nödvändiga uteytor. Tydligen är inte kommunpolitikerna informerade om detta, och har ändå satt igång byggande.

Därför har jag skrivit kommentar på hans blogg. Pga osäkerhet om att den tas in, är den här:

Nej, någon SM-vecka sommar blir det aldrig. Svenska Simförbundet godkänner inte Nanna-50:a, åskådarutrymmena klaras inte och ingen utemiljö finns som också är nädvändig. Och utan Sim-SM på lång bana, 50 meter, blir det ingen sommar-SM-vecka. Gävle har tagits av den pga just otillräcklig 50:a-förutsättningar.

Samma blir också för SM-vecka vinter, där är Skid-SM den viktigaste. Då behövs grusplanen vid simhallen plus andra ”vid-sidan-om-ytor”. Och med planer på bostäder där och rivning av Umeå simhall, försvinner dessa utrymmen och SM-veckan blir minne blott. Se mina bloggar, lö-sö-må.., se http://blogg.vk.se/umeas-basta/

Dvs det felplacerade Nannabadbygget stoppar både SM-veckan vinter och SM-veckan sommar. Det sistnämnda skrev jag om i min bok Umeås Bad Historia och Framtidens Simning, november 2011. Men inga ansvariga beslutsfattare brydde sig. Kanske dags nu, så bra att lyfta fram Nanna-50:a, så med ovan verkligheter ökar då möjligheten att politiken i Umeå tänker om.

Så avbryt därför badbygget på stan. Studera min simarena-idé med simkanalhus som genom flexibilitet i utformningen klarar SM på lång bana, 50 meter, och dess publik och utebehov. Bäst ekonomiskt på campus. Annars på andra uteområden i Umeå. (Och bostäder fås på kv Nanna, vilket medför ekonomi för att lindra kommunens ekonomin).

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.