Umeås Bevis hur Skid-SM stoppas av bostäder på grusplanen och ej SM-vecka sommar av Simförbundskrav för publik och utemiljö! Sätt stopp för BAD HUS I STAN!

Umeås Bevis hur Skid-SM stoppas av bostäder på grusplanen och ej SM-vecka sommar av Simförbundskrav för publik och utemiljö! Sätt stopp för BAD HUS I STAN!

Nanna grusplan bostäder

VK 14/6 2008 visar ny fotbollsarena på, då, Gammliavallen och bostäder på grusplanen och på riven simhallstomt pga Nannabad. Dessa planer är kvar, en simledare berättade i fjol att fritidsnämndspolitiker sagt detta. Men för allmänheten är det okänt. Detta ger Skid-SM-stopp då grusplanen och ytan vid simhallen behövs för kringverksamheter, se bilden nere t h och därmed ingen SM-vecka vinter då längdskidtävlingarna är nödvändiga.

Sim-SM-stopp pga Nannabads 50:a med bara hälften av publikkrav/medverkande från Svenska Simförbundet. Och utan SM i simning blir det ingen SM-vecka sommar, så blev det för Gävle som förlorade SM pga otillräcklig 50:a. Men Sundsvall klarar och har SM-veckan nästa år 2015. Under tabellen om SSF:s riktlinjer för nya anläggningar med ett ”ska” för utveckling, dvs utemiljö, som också är nödvändigt vid simtävlingar, särskilt sommartid. Vilket som bekant ommöjlggörs i Nannabad. Så att SM-vecka sommar aldrig fås i Umeå!

Notera också att Simförbundet anser det viktigt ”att ligga steget före” för ”bättre ekonomi”, TVÄRTEMOT NANNA-50:A, STEG EFTER OCH SÄMRE EKONOMI. Kan högsta svenska simledningen godkänna detta?

Och vad säger Svenska Skidförbundet om felplacerade simbassänger som stoppar skidsuccéer i Umeå? Vad säger Umeå Skidallians om denna succé blir en sufflé pga Nannabads svallvågor med bostäder vid skidstadion? Vad säger Fritidsnämnden/Umeå Fritid att badläge man tiger om, sänker deras planer/visioner?

Dags att simfolk, skidfolk och kommunfolk pratar ihop sig och sätter stopp för något ”umefolket” en masse varit emot hela tiden, BAD HUS I STAN.

Tävling

Publik

Aktiva/tränare*

SM/JSM 50 m

SumSim 50 m

G P 50 m

 

2 000

1 500

1 000

500

400

300

 

Utveckling (enl. Svenska Simförbundet om generellt för nya anläggningar)

Simanläggningen ska ha möjlighet att expandera och utvecklas. Omkringliggande ytor ska i en framtid kunna tas i anspråk för ombyggnad och tillbyggnad. Det är viktigt att ta hänsyn till detta då planeringsarbetet inleds och bl a placeringen av simhallen ska bestämmas. Att ligga steget före i planeringen ökar möjlligheten för en långsiktigt bättre ekonomi. 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.