Umeås Glansdagar med kungar, prinsessa och statusfolk utan vetskap att ”badpalats” (2014-ansökan) drar ner glansen med inga fler SM-veckor pga 50:a i felläge på stan.

Umeås Glansdagar med kungar, prinsessa och statusfolk utan vetskap att ”badpalats” (2014-ansökan) drar ner glansen med inga fler SM-veckor pga 50:a i felläge på stan.

I tidigare bloggar har visats på att 50-metersbassängen i Nannabad inte klarar SM på långbana på sommaren och då godkänns inte en SM-vecka sommar (Gävle miste av den orsaken 2015 som nu Sundsvall fått). Men SM-vecka vinter hindras också då Umeå kommun har planera på bostäder vid skidstadion på Gammlia, grusplanen, yta som behövs för vallaby, fordon, vallatest, mm för tävlingarna.

Så festen med invigning av det europeiska kulturhuvudstadsåret och kungar, här i bilden uppe t h med skidkungen Marcus Hellner och kung Carl-Gustav i bakgrunden, och prinsessan Victoria vid invigning av Sune Jonsson-muséet, allt vid och i Västerbottens Museum, som nog har ingen aning om 2014-misstaget av att badbygge på stan blockerar SM-arrangemang, får då glansen att falna.

Nanna kungar prinsessa

Övriga, också statusfolk kan man säga, uppe t v. Olof Kleberg, tidigare VK:s chefredaktör och ledarskribent (damen obekant) och nere t h Dan Brändström, fd universitetsdirektör och ordförande i Sune Jonsson-sällskapet i glatt samspråk med sin gamle, still going strong, gympalärare från gymnasietiden i Umeå, Janne Pålsson, vet nu om SM-vecko-stopp och kan sprida detta vidare i sin omgivning som ger ringar på vattnet till ”regenterna” i Umeå kommun för stopp av Nannabad så att 2014-året slipper badlasten och släpper den i djupet.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.