Umeås Jantelag inte i Saudiarabien och Athén för mina bordsidéer på väggen som ljudabsorbenter, därför roligt att visa hur ens idéer når vida världen kring.

Umeås Jantelag inte i Saudiarabien och Athén för mina bordsidéer på väggen som ljudabsorbenter, därför roligt att visa hur ens idéer når vida världen kring.

Bakgrund: För 20 år sedan skapade jag UBBI-bordsidéer med inbuktningar för bekvämare sitt- och ståställning, kroppsmiljöbättre, samt spara plats och ändå samma omkrets som runt med samma radie, dvs ekonomiska.

Formen introducerades för några år sedan för ljudabsorbenter där pusselformen Trio ger lite extra, se här t v från en mässa på Nolia för några år sedan och t h prövade vid ståborden på Aula Nordica på Umeå universitet (bord som f ö varit där i snart 20 år också det glädjande).

Trio Frapett 2

Ett företag har sedan lanserat formen i Sverige, med viss tröghet, än så länge. Men utomlands har nu två framgångar rönts. I fjol ända till Saudiarabiens huvudstad och i år Greklands huvudstad, se nedan besked härom dagen.

Vi rosar inte marknaden med Trio men den är kvar, de 24 st gick till Riyadh och det kan nog komma mer därifrån då det byggs ett stort gymnasium, och detta var en liten etapp.  (vi hoppas i varje fall). Vi skall inreda en utställning hos en åf i Athen och de vill ha 6 st på en order som jag just lagt in.

Med kontakter där så varför inte introducera andra idéer/innovationer som simkanal med strömmande vatten i SIMHUS och Simningens Hus, se min blogg tidigare. Kanske blir då Umeås makthavare intresserade när Jantelagen inte når till länder i södra Europa och västra Asien. Och TÄNK om någon schejk vill förverkliga mina simidéer på campus här?!

  • Riyadh är huvudstaden och den största staden i kungadömet Saudiarabien, beläget i ar-Riyadprovinsen i Najdregionen. Staden är belägen i den centrala delen av Arabiska halvön på en stor platå.

     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.