Umeås Barnovänlighet! 50 skolbarn drabbas oförskyllt för nytt syskon i familjen, mister fritidsplats! Varför, se e-brev till politiskt ansvariga? Släpp dagis- och fritidsplatser fria, till barnen, de är våra=deras!

Umeås Barnovänlighet! 50 skolbarn drabbas oförskyllt för nytt syskon i familjen, mister fritidsplats! Varför, se e-brev till politiskt ansvariga? Släpp dagis- och fritidsplatser fria, till barnen, de är våra=deras!

Nedan skickade jag till För- och grundskolenämndens ordförande Margareta Rönngren (S), 1:a v.ordf Peter Sedlacek (FP) och 2:a v.ordf Tamara Spiric (V) m a a VK:s uppgifter om c:a 50 barn/elever som mister skolbarnsomsorg för att familjen skaffat nytt barn.

Obegripligt och barnovänligt som jag trodde var omöjligt i denna kulturhuvudstadskommun med medskapande, öppenhet, generositet, fördomsfrihet, VILL MER, vinner, etc epitet som här faller platt till marken med denna barncynism! Förväntar inga svar från politikerna, därför denna blogg i hopp om svar från politiker som ser längre än att spara in pengar på 50 borttagna fritidsplatser.

Stoppa Nannabadbygget, bygg för halva kostnaden i investering och drift vid IKSU:s simhall och sälj kv Nanna med byggrätt, det ger pengar för dessa 50 drabbade skolbarn och miljoner och åter miljoner kr över till annat umeborna behöver.

SLÄPP DAGIS- OCH FRITIDSPLATSER FRIA TILL BARNEN, DE ÄR VÅRA=DERAS!

Hej!

 Är denna barnovänlighet från Umeå kommun och er i För- och grundskolenämnden verkligen sann? Som VK skriver att äldre syskon till föräldralediga med nytt barn mister fritidshemsplatsen? Det rör sig om 50 barn. Vad tjänar kommunen på det?

Hur blir det för ensamstående kvinnor hemma med bebisen där äldre syskonet är med pappan varannan vecka eller varannan månad, eller varannan dag, eller beroende på arbete och annat i denna delade familj?

Har dessa barn inte nog med en separation, nu ska skol- och fritidshemspersonal se till att separera klasskamrater från varandra. Klasskamarater som kanske annars följer varandra hem efter skoldagens, inkl fritids hem? Varför detta straff?

Har ni tänkt på detta och hur svarar ni föräldrar som snart kommer med dessa frågor? Räkna med rubriker då media ofta tar upp fall då en kommun är cynisk och orättvis, som detta beslut.

Släpp dagis- och fritidsplatserna fria oavsett gifta par, sambopar, delade föräldrar, ensamstående, eller andra konstellationer!

Ge platsen till barnet, det ska inte diskrimineras beroende på de omständigheter den aldrig valt och aldrig kan förstå, men känna, och som vuxen ge en bitter eftersmak av  en poltik som nu ger sig in på familjernas olika situationer i livet.

Ett frisläppande av platser, fritt val av tid och förskola, det lyfter Umeå som en öppen, generös kommun och blir föregångare, och, troligen, uppmuntrar till högre barnafödande.

Men kanske ni i F-o-G-nämnden inte vill uppmuntra till fler barn genom denna regel, liksom alla andra begränsande regler som blivit till och inte fanns när jag och min fru hade barn på dagis/fritids i Umeå.

Hoppas verkligen nu att fristående skolor och förskolor ser chansen att locka fler barn och att det startas mer i egendrift, där man är generösare och visar att man förstår problem som uppstår.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.