Umeås Platta-skoltakproblem värre i Nannabads totalplatta hus med fukt inifrån och uppifrån! Inte förr, inte i Umeåbad idag, inte snyggast! Fulast?

Umeås Platta-skoltakproblem värre i Nannabads totalplatta hus med fukt inifrån och uppifrån! Inte förr, inte i Umeåbad idag, inte snyggast! Fulast?

Mariebergsskolans sjukahusproblem pga platta tak enligt kommunansvarig, i VK den 12/2.

Kommunens fastighetskontor har undersökt lokalerna och hittat rester av vattenskador som kommer från läckor på taket.

– Det är så att skolan har ett platt tak på en enplansbyggnad. Det innebär att taket är lättillgängligt. Det har uppstått skador, förmodligen i samband med snöskottning. Det har också förekommit skejtboardåkning på taket. På grund av skadorna på taket har det uppstått ett inläckage, berättar Anne-Christine Åström, säkerhetssamordnare vid fastighetskontoret.

Nanna 9 bad tak

Här syns Nannabads platta tak i mitten omgivet av i översta raden fr v Umeå badhus vid kajen/kyrkan och sedan två ritningar, ej byggda badhus med brutna tak. Därunder t v Gamla badhuset från 1930, här av konstnären/simmaren Lasse Gustafsson och t h dagens Umeå simhall 1970, båda med sluttande tak. Nederst fr v Hörnefors simhall, Holmsunds med Aquarena och Umeå Simsällskaps ritning för 50:a med välvt tak som gamla Sporthallen.

Så förr förstod sig arkitekter och kommunansvariga i Umeå på vikten av ickeplatta tak, risker för fuktproblem och på estetik och utformning med höga arkitektoniska ambitioner. Nu är det lågt och platt som gäller, inget för ett Umeå2014-år att yvas över. Inte heller för 40-50 år framåt, varför enda raka är Nannabadstopp och omtag för nya simtag på annan plats och bättre byggnationer. Och snyggare!

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.