Umeås Stafettlag Jalles TC efter Kalla som ses ej mer i Umeå-SM pga bad i stan och bostadsplaner på SM-mark. Bostäder på Nanna och 50:a på campus ger OS-medaljörer i skid-SM, WC + SM-vecka vinter och sommar.

Umeås Stafettlag Jalles TC efter Kalla som ses ej mer i Umeå-SM pga bad i stan och bostadsplaner på SM-mark. Bostäder på Nanna och 50:a på campus ger OS-medaljörer i skid-SM, WC + SM-vecka vinter och sommar.

I det populära Umeälvsloppet (Stöcke TS Järnet), löpstafett runt Umeälven upp mot Klabböle var Charlotte Kalla med 2012 och sprang alla fem sträckorna, totalt 17 km, på 1:15.30 motsvarande 3.51 per km vilket visar löparkapacitet också. Vårt lag Jalles TC fick se ryggen av Kalla och var efter på 1:16.27, fem elitveteraner som gladeligen förlorade mot Norrbottensstjärnan.

Nanna Umeälvsloppet 2

Nedan är bilder från loppet med idag OS-guldmedaljören från Sochi 2014 och två av oss som imponerades av Charlotte Kallas framfart på grusvägar i Umeå, fr v mig själv och Anders Högdal som på sista sträckan ryckte för att nå Kalla, men fick ge upp.

Vid skid-SM gladdes än fler, tusentals umebor och besökare, av hennes världsklass på skidor. Men det var sista gången ifall Umeå kommun fullföljer byggandet av ett Nannabad. Se under Umeälvsloppetbilderna kommunens planer för bostäder på SM-området vid skidstadion och rivande av dagens Umeå simhall. Allt för Nannabadbygge.

Kalla Umeälvsloppet

Finns det verkligt idrottsintresse i umepolitiken stoppas bostadsplanerna och grusplanen i Gammlia idrottscentrum förblir för sporter samt grusplanen på kv Nanna får bostäder. Då vinner Umeå i anseende att följa samhällsutvecklingen när den tar språng, extra positivt om det sker under ett kulturhuvudstadsår, med betoning på huvud och idrottskultur.

Men det brådskar innan det blir riks- och idrottskänt hur illa placerad simhall med 50:a i trafiktrångt och miljöfarligt centrum utan utemiljö ej är möjlig för långbane-SM, blockerande SM-vecka sommar liksom bostäder vid skidstadion hindrar ny SM-vecka vinter.

Vilket parti av S-V-M-FP-C-KD blir först med omtag och få umebors röster i kommunalvalet om sju månader? Eller ska Miljöpartiet och Arbetarpartiet som alltid varit emot Nannabad kamma hem ”medaljerna” här?

Nanna grusplan bostäder

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.