Umeås Räddning i sportskandal med inga SM-veckor är NÄRINGSLIVET, då detta blir näst största förlorarna, värst är för idrotterna!

Umeås Räddning i sportskandal med inga SM-veckor är NÄRINGSLIVET, då detta blir näst största förlorarna, värst är för idrotterna!

VK den 28/2

Simning kan stoppa Umeå-SM

SM-VECKAN Umeå kommun vill ha SM-veckan sommar med simning och lag-SM i friidrott som stora dragplåster. Men att få till simtävlingarna kan visa sig omöjligt.

Västerbottensnytt den 27/2

UMEÅ ANSÖKER OM NY SM-VECKA

Hoppas på sommar-SM

Fått blodad tand Efter succén med SM-veckan i Umeå satsar nu kommunen på att få sommarveckan till staden 2017.

…men nya badhuset är för litet

För få läktarplatser Umeå planerar nu att ansöka om Långbane-SM 2017. Men planerna kan grusas av begränsningar i badhuset.

 
DETTA SKREV JAG OM REDAN I NOV 2011 NÄR MIN BOK UMEÅ BAD HISTORIA OCH FRAMTIDENS SIMNING KOM, så här på sidan 77
Simning och friidrott i SM-vecka i Umeå?

Givetvis bör Umeå hänga med här och med den nya friidrottsarenan och en simarena på campus är de två största sporterna i SM-veckan givna (en Nanna-50:an klarar inte ett långbanemästerskap med för litet bassängrum och mitt i stan är inte lämpligt med det behov av utemiljö som särskilt behövs för simtävlingar sommartid). 

Enligt mediauppgifter är näringarna, handel, hotell, nöje, krogar, o dyl de största vinnarna av SM-veckor, nu 30 mkr i omsättning för SM-veckan vinter nyligen. Så NÄRINGSLIVET, med stora bokstäver, blir därmed de näst största förlorarna vid missade SM-veckor pga Nanna-50:a som inte klaraR sim-SM och bostäder på SM-ytor vid skidstadiion på Gammlia som blockerar nya vinter-SM-veckor. (Största förlorarna är givetvis idrotterna själva, utövarna, supportrar, m fl.

När Umeå kommuns styrande inte kunde ro hem Balticgruppens stora satsning på Staden mellan broarna, fick Krister Olsson själv gripa in så att kommuntjänsteman köptes över och sedan kom till slut Kulturväven. Idrotts-SM-veckor berör också många liksom kultur och mycket, att nu är det dags att hela ”näringslivet” i Umeå med omnejd, ända till grannen Övik, griper in och stoppar Nannabadbygget.

(Kanske kan fastighetsbolag få köpa av det kommunala badbolaget på studs mot att man gör något annat attraktivare och mer passande än bad/simning på det väredfulla kv Nanna?)

I alla fall, varje tid av tvekan som går nu spär på bilden av en kommun som INTE klarar varken hundlatrinhistorier för några 100 000 eller felplacerade badhus för hundratals miljoner kr. Och som får extra riksspridning pga 2014-året. Till slut, för att inse behovet av utemiljö vid 50:a-bassänger, är nedan från

ERIKSDALSBADET, STHLM – 50X25:A OCH UTEMILJÖ FÖR 50:A-SM – FÅS EJ I UMEÅ!

Nanna Eriksdalsbad ute inne

ÄVEN EN SM-VECKA VINTER GÅR INTE ATT FÅ SÅ LÄNGE BOSTADSPLANERNA PÅ OMKRINGYTAN VID SKIDSTADION PÅ GAMMLIA LIGGER KVAR. SÅ NÄRINGSLIVET HAR DUBBLA ANLEDNINGAR ATT TA ÖVER STADSUTVECKLINGEN OM INTE NANNABAD-PARTIERNA S-V-M-FP-C-KD INSER ”UMEÅS BAD HISTORIA”. MP OCH AP GÖR DET JU.

Nanna ingen SN-vecka

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.