Umeås Simning missar både 50:a-SM och 25:a-SM i publikplatser/aktiva – som Umeå kommun missat jämföra med Svenska Simförbundets krav!

Umeås Simning missar både 50:a-SM och 25:a-SM i publikplatser/aktiva – som Umeå kommun missat jämföra med Svenska Simförbundets krav!

Här nedan är Umeå kommuns krav i badprospektet 2008 om SM-villkor, att klara detta för både 50:a (långbana) och 25:a (kortbana gällde för de privata aktörerna och sedan Umeås Badhus AB.

Nanna badprospekt 3

Nedan de publikkrav + aktiva som SSF har för olika slags SM, stora SM, junior-SM, SumSIm (ungdoms-SM). Tydligt är 50:a-SM 665 platseri Nannabad mot krav på 2 000 + 500 (aktiva/tränare), ohållbart och än ohållbarare då det inte finns säker utemiljö mitt i trafikfarliga city i Umeå för deltagare.

Men kortbane-SM, 25 m, ger Nannabad 860 med krav på 1 000 + 300 för medverkande där utemiljö än mindre passar pga vinterhalvåret. Så även 25:a-SM klaras inte, Sum-Sim är på gränsen medan endast JSM rymmer tillräckligt. Men det finns problem med de tillfälliga läktarna som spräcker även detta SM-arrangemang, se ritning längre ner.

Nanna 50-a SM-krav

Här är ritning över fasta och tillfälliga läktare i ett Nannabad. Det största antalet, 480, är vid 25:a-SM på en flyttbar läktare över andra delen av 50:an. Men spännvidd på 25 m ger en otymplig läktare som ska vila på bassängkanterna och? förankring i botten. Bakom finns vattenyta som riskerar bli riskfylld och skräpig, eller måste ytan täckas över. Detta medför besvär och kostnader som någon ska handha och betala och kan bli komplicerat.

Och hur tar man sig till och från läktaren? Från tävlingsbryggan med funktionärer blir svårt, eller tiilåts inte, från sidorna och in till platserna blir problematiskt. Tillfälliga läktare på sidan fungerar inte med ”ovan-vatten-läktaren” som skymmer nästan alla. Känns som inte genomtänkt alls som så mycket i detta Nannabad.

Nanna SM publik alla

Då även SM-vecka vinter ej är möjlig med kommunens bostadsplaner på SM-ytorna bredvid skidstadion på Gammlia ökar möjligheterna för ett Nannabadstopp om bostäder byggs där i stället. Då kan ny simhall byggas på campus nära friidrottsarenan och SM-veckor räddas samt med friidrott och simning intill ge närhet som gynnar pubilken.

Med min simarenaidé och simkanal intill 50:an ges säkra och enkla tillfälliga läktare över simkanalen och på kortsidorna publikplatser som räcker för alla SM och plats för aktiva/tränare på utemiljö intill. Dessutom på billigare mark som med försäljning av kv Nanna kan ge 100 mkr extra mot för Nannabad nu.

Så bättre och billigare samt SM-veckor vinter och sommar med dess positiva effekter på Umeå som idrottsstad liksom ekonomivinster för näringslivet. Kan verkligen Nannabadpartierna S-V-M-FP-C-KD motstå denna möjlighet och ge Umeå rejäl tillväxt dessutom, inte missväxt som nu är med bad i fel och dyrbart läge utan SM-veckor?

Simarena simkanal

INGA 50:A-SM OCH 25:A-SM MED OVAN KOMMUN-SM-KRAV (BADPROSPEKTETS) = SKANDAL OCH ORÄTT MOT EN SPORT SOM VÄNTAT SÅ PÅ EN FULLGOD SIMHALL

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.