Umeås M-ledare Ågren igår: Nanna litet, KF avgör läget, Nolia bäst, SM-ja. Idag: Nanna räcker, ej fullmäktige, Nolia no, SM-nej. Simlöften övergavs!

Umeås M-ledare Ågren igår: Nanna litet, KF avgör läget, Nolia bäst, SM-ja. Idag: Nanna räcker, ej fullmäktige, Nolia no, SM-nej. Simlöften övergavs!

Våren 2004, snart 10 år sedan, motionerade Moderaterna om ny simhall på Nolia, Anders Ågren motiverade läget med samordningsvinster genom andra idrotter där. Här sa Ågren och Miljöpartiets Nina Björby (nu i S) 2005 i VK att kv Nanna är för litet.

Nanna enkät 3

 Det var också samma slutsats som Badutredningen 2006 kom fram till, se här:

Nanna badutr inte

Om tävlingsmöjligheter var Moderaterna tydliga, ska var för större mästerskap, dvs för 50:a-SM, se här i insändare maj 2005 av gruppledare Anders Ågren och v. ordf i Fritidsnämnden Lennart Johansson med ersättare Gunnbritt Nyberg.

Nanna M 50-a 3

Nanna M 50-a 2

Nanna M 50-a 4

Men idag vet vi, det blir inga 50:a-SM enligt Svenska Simförbundet, bara 1/3 av publikkravet på 2000 nås och den finns inga säkra uteytor att röra sig på som är viktigt vid sommar-SM. Och SM-veckor sommar fås då ej. Inte vinter-SM-vecka om bostäder på SM-skidytan vid skidstadion bebyggs. Tänk vad fel simläge riskerar för Umeå!

Nanna SM-vecka nej

Simlöfte är också krav från Anders Ågren att Kommunfullmäktige ska bestämma läget. I januari 2006 ställde AÅ frågan till kommunalrådet Lennart Holmlund (S) som utlovade detaljplan där beslut tas i KF. Idag vet vi att de båda kommunalråden stoppade detaljplanearbetet och inget besut i KF där heller. Således dubbla demokratiska svek av Anders Ågren, Moderaterna.

Nanna Ågren detaljplan 2

I STÄLLET HAR EN ODEMOKRATISK BESLUTSORDNING GÄLLT I SJU ÅR, BESTÄMMA OCH BYGGA I LÄGE INGEN FÖRORDAT, SOM M-ÅGREN SÄGER: KOMMUNFULLMÄKTIGE BORTDRIBBLAT I EN FÖR UMEBORNA VIKTIG FRÅGA!

P1020231 - version 2

 

4 kommentarer

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Visst, man ändrar sig hela tiden. Men viktigaste ändrandet, att stoppa Nannabad, där är det stopp, än så länge… men minns att Löntagarfonderna avvecklades till slut, samtidigt som förra S-finansministerns K-O Feldt hela tiden varit emot (dj-a skit, baxat ända hit som han skrev). Så att ett felplacerat, oattraktivt och trafikfarligt Nannabad sjunker är bara en tidsfråga… om röster mot fortsätter.

  1. Nisse

    Fram för lokala politiker som vågar stå för sina och folkets åsikter! Ågren bör sitta löst!

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Precis, sådana politiker behövs än mer, och också stå för de uttalanden och löften man gett tidigare, eller åtminstone motivera varför man bytt ståndpunkt och ta detta i öppen debatt. Nu tigs det, av de flesta på hög nivå i umepolitiken, men ju fler som frågar och ju närmare valet, desto svårare blir det att vara tyst inför allmänheten. Och svårare att försvara ett Nannabad, som ju kan stoppas och annat fås där eller byggas om till annat. Om rösterna emot fortsätter att höras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.