Umeås Allians´ val-guldläge: S-V bråkar och tar pensionspengar, A värnar pensioner, stoppar Nannabad och satsar ”badmiljoner” på barn, välfärd och SM-50:a för SM-veckan.

Umeås Allians´ val-guldläge: S-V bråkar och tar pensionspengar, A värnar pensioner, stoppar Nannabad och satsar ”badmiljoner” på barn, välfärd och SM-50:a för SM-veckan.

Nannabadstopp, enbart byggande av tävlings-, tränings- och undervisningsbassänger placerat i idrotts- och fritidsläge, sparar 100 miljoner kr direkt i investering, ger 100 mkr till i alt.intäkt och driftvinster på 10 mkr/år i 50 år som blir EN HALV MILJARD.

Som då ger mer öppna förskolor, fler lekparker, klarar 15-målet på dagis, mer barnomsorg byggd i tid, fritidsplatser tillbaka. Plus hundlatriner, papperskorgar, upplysta gator, etc, etc samt en hel del till välfärdssatsningar långt över det som nu påstås ge av nuvarande kommunregering.

Samt återupprättat politiskt anseende utanför Umeås tullar, viktigt med tanke på vad som hittills spridits om sakernas tillstånd här.

MEN klarar Alliansen sådant omtänkande och den omtanken om barns rätt till säker trafikmiljö som RF (Riksidrottsförbundet) nu anger i policy för nya idrottsanläggningar? Se mer på http://www.rf.se/Anlaggningar/ med bl a ”..trafikmiljön runt anläggningarna, samt att barn och ungdomar säkert ska kunna ta sig till och från.”, något som specialförbunden då ska följa, dvs även simningen.

Eller sitter man kvar i S-V-garnet om Nannabad? Ja, med historisk kunskap om Löntagarfonderna som avvecklades bör minnesrika borgerliga partier se parallellen. Och inse att badgropen (grävd åt andra, men faller själv däri) är bara 5 promille i tid av husets livslängd på 50 år. Således 99,5 % finns att vinna i pengar och prestige samt bättre för bad/simning i annat läge.

Plus vettigare och mer ekonomi för centrumattraktivare på kv Nanna. Varför inte sälja badgropen med entreprenörerna till högstbjudande och bästa innehåll som allmänheten och 2014-besökare får rösta om (tips för medborgarförslag).

Bäst simmässigt, mest ekonomiskt och framtidsinriktat är på campus, här tre lägen.

Nanna Sportesplanad 2

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.