Umeås M-ledare A Ågren emot centrumlägen i e-brevsvar 2006 och KD:s A Sellström försäkrade 2008 detaljplan och KF-beslut. Men båda gjorde tvärtemot!

Umeås M-ledare A Ågren emot centrumlägen i e-brevsvar 2006 och KD:s A Sellström försäkrade 2008 detaljplan och KF-beslut. Men båda gjorde tvärtemot!

Under ett par år svarade moderatledaren i Umeå kommun, Anders Ågren, mig på synpunkter och frågor. Nedan är utdrag ur e-post till honom och AÅ:s svar. Där är han tydligt emot centrumlägen och markerar mot S-kommunalrådet Lennart Holmlunds ståndpunkter och om ”ren taktik från Holmlunds sida”.

Men bara ett halvår senare var M-gruppledaren helt med på ett centrumläge, kv Nanna, som S-gruppledaren lanserade, allt för att visa enighet trots att Nanna var moderaternas sämstaläge och Nolia det bästa, ett idrottsläge och som simningen, klubbar och simförbund, förordade i remissvar till Badutredningen.

Under dialogen med Ågren finns ett svar (2008) från förra KD-gruppledaren Anders Sellström som försäkrar detaljplan ”samråd, utställning och sedan beslut”. Men fyra år senare går KD med på att i stället använda 1948 års detaljplan och rida på ordet ”allmänt ändamål” och ändra från utlovad privat driftsentreprenör till kommunen, men ändå bygga för privat gym som inte kan anses allmänt.

Så har två höga allianspolitiker svikit sina egna uppfattningar och gått emot det allmänhet väljare förväntat. Men de är inte ensamma, alla Nannapartierna S-V-M-FP-C-KD har svikit på liknande sätt, genom att stå bakom ett läge man inte satte först och sedan gått emot löften om ny detaljplan.

Men ändra sig om Nannabad har man inte förmått än, trots växande kritik och faror (nyligen cykelincident med buss), dyrare och inga utlovade 50:a-SM, däremot  ändra sig om hundlatriner, ta bort och sätta upp igen.

NOTERA SELLSTRÖM OM ALTERNATIVKOSTNAD/INTÄKT FÖR KV NANNA, NÅGOT NU ÄR TYST OM, MEN BELASTAR KOMMUNEKONOMIN 100 MKR MOT BYGGE PÅ BILLIGARE MARK, OCH BÄTTRE. HÖJ RÖSTEN HÄR IGEN. SELLSTRÖM!

23/6 2006, utdrag i e-brev från mig till Anders Ågren

Hej!

Bra med din kommentar om Holmlund och 50:an. Men hans påståenden om näringen och andra tomter i stan är oroande och kanske inte ens sant. Det finns  nu risk att badfrågan dribblas bort och blir en långbänk. Det är där jag ser Nydalaidéerna som intressanta för att hålla frågan levande.

Med ett tydligt Nydalaförslag kan man jämföra med Noliaområdet och ställa dessa mot varandra. Då blir dessa belysta på alla sätt och vis. Det gör att Holmlunds kajbad och andra okända framstår som i praktiken omöjliga.

……..

26/6 2006, Anders Ågren svar.

Hej Urban!

Jag delar i stora drag din analys.

Jag tror att detta bara är ren taktik från Holmlunds sida. Han vill försöka få bort frågan om kajen innan valet – därför mumlar han plötsligt om andra, hittills okända, alternativ i centrum. Då tror folk att bad på kajen inte längre är aktuellt – och han slipper en besvärlig fråga i valrörelsen, nu när han dessutom har svängt och accepterar 50-m.

Var skulle de nya lägena i centrum vara? Vilket kvarter har han tänkt riva? Nu är det viktigt att vi håller liv i frågan. Jag tror det blir svårt att Alliansen gemensamt skall göra något, eftersom vi inte har lyckats ena oss. 

Jag ska jobba på så gott jag kan, inte minst nu med insändare under sommaren. det brukar ju vara lättare att få in sina alster under semestertider. Men det är viktigt att upplysa människor om att Lennart Holmlund inte med en enda stavelse har övergivit kajen, som placeringsalternativ. För det har han faktiskt inte.

Med vänlig hälsning, Anders Ågren, gruppledare, m, Umeå

Anders Sellström i svar på olika badplaneringsfrågor

10/1 2008

Hej!
Som med alla detlajplaneändringar, som i detta fall, blir det samråd, utställning och sedan beslut.

Folkomröstning är inte aktuellt.

Eftersom det finns ett bud från Balticgruppen på fastigheten som sådan är ju ett marknadspris satt. Detta anser jag måste jämföras med projektet i övrigt. Med andra ord finns en alternativkostnad (alternativintäkt) att ta hänsyn till.———————————————-

MVH Anders Sellström kd, Umeå

Gruppledare kristdemokraterna Umeå
Distriktsordförande Västerbotten

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.