Umeås Sämsta näringsklimat! Löften om badmarknadsdrift spolas av badbolag och fritidsnämnd utan dialog med driftsoperatören; och moderatledaren Anders Ågren är tyst! V:s Tamara Spiric blir ”vinnare”.

Umeås Sämsta näringsklimat! Löften om badmarknadsdrift spolas av badbolag och fritidsnämnd utan dialog med driftsoperatören; och moderatledaren Anders Ågren är tyst! V:s Tamara Spiric blir ”vinnare”.

Så blev det känt igår att Umeå kommun ”sparkar ut” den privata driftsoperatören Medley AB igen, och än tidigare, redan 1/1 2015 inte som var tänkt när ett ev. Nannabad står klart (något jag ändå räknar inte händer). Det meddelades igår i lokala medier m a a Medleyledningens besked centralt om att inte tillåta nakna kvinnobröst i Umeå simhall. Detta blir nu en fråga för Fritidsnämnden i kommun, enl uppgift den 29/4.

Så nedrustning och motstånd till fristående aktörer i offentlig verksamhet, som Alliansen ogillar, får godkänt av M, FP, C och KD, och utan politiska reservationer. Annat var det förr, även i S-partiet i badplanerna.

Nedan är blogg av S-kommunalrådet Lennart Holmlund strax efter det plötsliga och olustiga beslutet I januari 2007 om att välja Nannabadläge utan att något parti förordat det. S och M övergav sina bästa alt. Kajen resp Nolia och med V-FP-C-KD blev man överens om att vara lika missnöjda så blev man eniga.

Eniga var man också om det Holmlund skriver att marknaden ”kan tänka sig att bygga och driva” och kommunen köper bassängtid.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Så blev sedan upplägget i Badprospektet 2008 med inbjudan av privata exploatörer och upplåta till en privat driftsoperatör.

Nanna badprospekt drift

Fram till 19/3 2013 gällde detta och Medley AB, Sveriges största driftsentreprenör av badhsu/simhallar och av Umeå simhall sedan flera år, fick då utan förvarning och dialog veta att Fritidsnämnden vill att kommunen ska ta över drift av ett ev. Nannabad.

Nanna Medley 2013

MEN DETTA SPOLAS OCKSÅ, nu igen utan förvarning och dialog då beslut togs nyligen 25/2 i år (se från protokoll nedan) om att Umeå kommun tar över driften redan vid 2014 års utgång, ett år före en ev. start av Nannabad.

Så ändras planer, sviks löften och struntas i samtal med ett företag som ställer upp på kommunen att underlätta för ny bad- och simanläggning.

OCH ingen politisk reaktion utåt, inte ens företagsvänlige(?) moderatledaren Anders Ågren säger ett knyst. Men när S-V tar av omsorgsföretag drift blir det HALLÅ från moderater och övriga alliansgruppledare, så varför tiger ni här?

Förra moderatledaren i Umeå kommun Anders Sjölund får här ”vatten på sin kvarn” om ingen opposition, och i företagsfråga(!), i ett stadsutvecklingsprojekt som skulle bli så privat och så bättre ekonomiskt än i kommunalt hägn.

Tala om magplask eller badpladask för de borgerliga partierna i Umeå och deras trovärdighet i näringsfrågor! V:s Tamara Spiric har ”vunnit” än en gång.

(Kan tillägga att Svenskt Näringsliv är informerat om dessa stoppande av utlovade företagssatsningar för Nannabad, så kanske syns detta i kommande näringsranking för Umeå.)

Umeå kommun Sammanträdesprotokoll Fritidsnämnden 2014-02-25

§ 13 Diarienr: FN-2013/00278 Umeå simhall – verksamhetsövergång

Beslut

Fritidsnämnden beslutar
att delegera till fritidschefen att samordna övertagandet av Umeå simhall i befintlig badorganisation.

Ärendebeskrivning

Fritidsnämnden beslutade 2013-03-19 att det nya badet i kvarteret Nanna ska drivas i egen regi medan gymverksamheten ska upplåtas i öppet anbudsförfarande.

Umeå simhall har drivits på entreprenad sedan 2001-01-01 och avtalet har succesivt förlängts i avvaktan på ett nytt bad. Det nuvarande driftavtalet med Medley AB upphör 2014-12-31.

……………………

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.